Adam kimin elini öpeceğini biliyor!!!
büyük lider
şimdi bizimkiler barzaninin elini öpüyor.....
Sırf bunu söylemek için üye oldum.
Orada Atatürk'ün elini öpen kişi İngiltere kralı falan değil, Atatürk İngiltere krallarından yalnızca Edward ile görüşmüştür bu adam da o Edward değildir. Muhtemelen başka bir yetkilidir.
Bu fotoğrafı kim böyle sızdırdıysa yıllardır İngiltere kralı olarak o kişi tanıtılıyor...
Bu fotoğraf 1927'de çekilmiştir, Edward ise 1936'da Türkiye'ye gelmiştir.
Bu tip çeşitli iddialara ihtiyacımız yok gururlanmak için önümüzde bir Çanakkale Savaşı bir Kurtuluş Savaşı dururken... Ayrıca Atatürk'ün elini öptürmemesi o kişi kim olursa olsun Atatürk'ün mütevaziliğini gösterir.
Ama bu tarihsel gerçeği açıklamak istedim, iyi forumlar
Konu Milis Güç tarafından (02.Aralık.2011 Saat 23:13 ) değiştirilmiştir.
o zaman şu resimlere bakalım el öpen kişinin edward olup olmadığına bakalım edward'ın diğer resimleri
Atatürk'ün elini öpen kişi Kral Edward değildir... O resimdeki Atatürk ile senin koyduğun resimdeki Atatürk arasındaki fark bile gözle görülür...
Atatürk senin resminde daha yaşlı görüldüğü gibi ölmeden 2 yıl önce 1936 yılında çünkü Kral Edwad ile buluşma...
O Atatürk'ün elini birinin öptüğü resim ise 1927 yılında çekilmiştir ve Atatürk daha gençtir... Arada 9 yıl olduğu resimlerden bile anlaşılıyor...
Bütün tarihçiler bunu söylüyor. İngilizlerin el öpme gibi bir saygı ifadesi bile yoktur zaten.
Senin koyduğun resimde Edward'ın elinde şapka var, Atatürk'ün elini öpen birinin olduğu resimdeki kişinin şapkası yok mesela...
1. Hiçbirimiz orada değildik ve oradakilerin kim olduklarını bilemeyiz... Ancak kapsamlı bir tarih araştırmasıyla anlaşılma ihtimali var ki o bile şaibeli olur gibi bu fotoğrafa göre...
2.Oradaki hareket el öpmek değil saygıdan dolayı elini sıkarken eğilmek gibi de algılanabilir...
3. Hareket Türk milletine karşı değil Atatürk'ün şahsına yapılmış bir harekettir ve bu noktadan bakıldığında Atatürk evrensel bir kişidir...
4. Böyle bir hareketin olması ya da olmaması ne Atatürk'ten birşey eksiltir ne de Milis Güç (Adınızı bilmiyorum kusura bakmayın.)'e birşey kazandırır...
5. Zaten Milis Güç sadece kendince doğru olan tarihi gerçeği ortaya atmış ve konuyu açan arkadaşımız da durumu yalanlamıştır, ancak ikisinin de elinde belge bulunmamaktadır.
Bence tartışılacak birşey de yoktur. Benim için konu kapanmıştır... Herkese iyi forumlar. (:
Yaptığın yorumun bir kısmı bence yanlış Duygusuz.
O resimde Atatürk'ün elini öpen kişinin İngiltere kralı Edward ya da yoldan geçen bir dilenci olması bir şey değiştirmez, bana bir şey kazandırmaz orası doğru katılıyorum![]()
Atatürk'ün elini birinin öpmesi ya da öpmemesi Atatürk'ten bir şey eksiltmez bu da doğru...
Atatürk'ün evrensel bir kişi olduğunu biliyorum tabii ki.
Amma velakin;
Ben tarihçi değilim... Kafama göre tarihsel gerçekler ortaya koyma gibi bir hobim de yok... Tarihçilerin söylediğini söylüyorum... O kişi Edward'dır diyen bir tane bile tarihçi bulamazsınız, zaten. Facebook'a birinin kafasına göre yorumlayıp koyduğu ve sonrasında yayılan bir resimdir.
Anladığım kadarıyla o kişi Edward değildir diyen tarihçi de yok. (: 1. maddemi de okumanı öneriyorum sana. Fotoğraf oldukça sıkıntılı, adamın kafası ve yüzü şapkayla örtülü dolayısıyla, 1. maddede dediğim gibi "Hiçbirimiz orada değildik ve oradakilerin kim olduklarını bilemeyiz... Ancak kapsamlı bir tarih araştırmasıyla anlaşılma ihtimali var ki o bile şaibeli olur gibi bu fotoğrafa göre..."
Onun dışında Facebook saçması olabileceği kuvvetle muhtemel ki ben de aynı dertten yakınıyorum birçok durumdan dolayı... Bazen Can Yücel de ne çok şiir yazmış diyorum ya da Mevlana...
inkılap öğretmenimize sordum el öpme olmayabilir ama önünde eğildiği doğru demişti
Konu Milis Güç tarafından (03.Aralık.2011 Saat 01:01 ) değiştirilmiştir.
şimdi ise bizimkiler öpüyor
maalesef
Atatürk'ün İngiltere Kralı Edward yada başka birinden saygıya ihtiyacı yoktur.O vatan sevgisi ve yaptığı işler ile bütün Türk Milletinin saygısını kazanmıştır.
Önemli olanda budur.Biz Türk milleti olarak kimseden üstünüz demedik.Ve böyle bir saygı unsuruna da ihtiyaç duymadık.Böyle birşey olsun yada olmasın önemli değildir.Sen Mustafa Kemal Atatürk'ün kim olduğunu biliyorsan o zaman daha fazla gururlanmak için hiçbir fotoğrafa yada kanıta ihtiyacın yoktur.