İşte yeni nesil iPhone 3G S

Merakla beklenen yeni nesil iPhone ile ilgili detaylar açıklandı. iPhone'un üçüncü neslinin adı 3G S oldu.

Yeni nesil iPhone'a 3G S adı verilirken özellikleri de geliştirildi. Copy-Paste (Kopyala-Yapıştır), MMS alıp gönderme ve video çekebilme gibi eksiklikleri giderilen telefonun kamerası da 3 Megapiksel çözünürlüğe kavuştu.

Daha önce seçenekler arasında bulunmayan 32 GB'lık versiyon da iPhone 3G S ile kullanıma sunuldu. 16 GB'lık iPhone 3G S 199, 32 GB'lık iPhone 3G S ise 299 dolardan satılacak (ABD fiyatı). Öte yandan bir önceki nesil iPhone 3G'nin 8 GB'lık versiyonu da 99 dolardan satılmaya devam edecek.

iPhone'umu bul (Find My iPhone)
Apple'ın duyurduğu bir diğer yenilik ise iPhone'umu Bul hizmeti. Yeni işletim sistemi ile sunduğu bu özelliği kullanmak için MobileMe servisinde bir hesabınızın olması gerekiyor. Sisteme üye olduktan sonra telefonunuzu harita üzerinde gerçek zamanlı olarak görebiliyorsunuz. Hatta uzaktan erişimle göndereceğiniz bir mesajın ekranda belli aralıklarla çıkmasını ve bunu yaparken ses çıkarmasını da sağlayabiliyorsunuz. Hatta isterseniz göndereceğiniz bir mesaj ile iPhone'unun içindeki bilgileri silmeniz bile mümkün.

Güncellenen Kamera
iPhone'un yeni versiyonunda güncellenen bir başka özellik ise kamera oldu. 3 Megapiksel'e yükseltilen kamera çözünürlüğüne ek olarak saniyede 30 kare video çekebilme, Otomatik Netlik (Autofocus), Otomatik Beyaz Ayarı ve Otomatik pozlama gibi özellikler bulunuyor.

iPhone 3G S'in bazı yeni özellikleri:
-3.0 Megapiksel kamera
-Kamerada Otomatik Netlik (Autofocus) özelliği
-640x480 piksel saniyede 30 kare video çekebilme
-Güncellenmiş pil ile 5 saat konuşma süresi
-Ses kontrol özelliği
-7.2 Mbps HSDPA desteği
-OpenGL/ES standardına donanım desteği
-Önceki versiyona göre daha hızlı işletim sistemi
iPhone 3Gs'in Ağustos ayında Türkiye'de de satışa sunulacağı açıklandı.
Öte yandan yeni ürün duyurusu ile birlikte iPhone'un 3.0 kodlu yeni işletim sistemi de tanıtıldı. Yeni telefonlarla standart olarak sunulacak işletim sistemi eski modellere de yüklenebilecek.