Hasan adında biri askerdeymiş. Kimi kimsesi yokmuş, birgün paraya ihtiyacı olmuş ama isteyecek kimseyi bulamamış. Son çare olarak da rabbine bir mektup yazmaya karar vermiş. Mektuba başlamış;
Hasan'dan Rabbim'e..
Rabbim ben kimi kimsesi olmayan bir kulunum. Şu an vatani görevdeyim, 200 lira paraya ihtiyacım var. İsteyecek kimse bulamadım. Tek umudum sensin...
der ve mektubu postaya verir. Askerde postalar kontrol edilir. Subayın biri bu mektubu açmış, okumuş. Hemen arkadaşlarını çağırmış, demiş ki: 'Arkadaşlar fakir ve paraya ihtiyacı olan bir erimiz var, hadi ona aramızda para toplayalım'. Neyse subaylar 150 lira toplamışlar. Parayı zarfa koymuşlar, bir de mektup yazmışlar:
Rabbin'den Hasan'a;
Buyur Hasan, sana ihtiyacın olan parayı gönderiyorum. Eğer bir daha dara düşersen beni haberdar et...
Mektup ertesi gün Hasan'ın eline ulaşmış. Zarfı açmış, içindeki parayı görünce çok mutlu olmuş. Hemen bir cevap daha yazmak için kağıt kalem almış..
Hasan'dan Rabbim'e;
Rabbim çok sağol, sen olmasan halim yamandı. Ancak bir dahaki seferde senden para istersem, aşağıdaki adrese yolla parayı. Çünkü bu yolladığın paranın 50 lirasını pu*t subaylar yiyivermiş..

LinkBack URL
About LinkBacks

Tweet