DENENMİŞ İLAÇLAR
Doktor, hastasına telefon etti: - Size verdiğim reçetedeki ilaçları kullanmaya başladınız mı? - Başladım, doktor. - İyileşmeye de başladınız mı? - Daha iyiceyim. İlginize teşekkür ederim. Daha önce böyle telefonla sormazdınız... - Ben de aynı hastalığa tutuldum. İlaçları kullanmadan önce emin olmak istedim de..
İSİM
Adamın biri birgün yolda giderken bir çocuk görür ve çocuğu çok sevimli bulur çocuğa senin adın ne der çocuk tam söyleyeceği sırada dur ben tahmin edeyim der ama baş harfini söyle der çocuk -y der adam başlar saymaya -yasin çocuk başını sallar -yusuf çocuk gene başını sallar adam y ile başlayan tüm isimleri sayar çocuk her seferinde başını sallar adam iyice sinir olur kız isimleride saymaya başlar çocuk gene başını sallar adam en sonunda bilemedim ne lan senin ismin der çocuk -yamazan der
ASKER N'APMAZ?
Komutan içkiyi yasakladı ve duvara "Alkol öldürür" diye yazdırdı. Ertesi sabah, bu yazının altına bir cümle eklenmişti: "Asker ölümden korkmaz".
TANIMAK
Yargıç, Temel'e: - Bu adamdan borç para almışsın, diyerek Dursun'u gösterdi. Neden ödemiyorsun borcunu? - Ben bu adamı tanımayrum. Ondan borç almuş da değilim. Dursun sinirlerdi: - Ula Temel, doğru söyle, beni tanimay musun? - Tanimayrum. Ula sen beni tanimaduğuna göre ben de seni tanımayrum!
AYDİNLİKTA
Nasreddin Hoca kapisinin önünde bir seyler araniyormus. Komsulari :
- Hayrola Hoca efendi, demisler, birsey mi kayip ettin?
- Mühürüm düstü de...
- Nerede düsürdün? Söyle, biz de bakiverelim...
- Içeride düsürdüm, avluda...
- Avluda kayip olan sey sokakta aranir mi be Hoca?
- Avlu karanlik. Burasi daha aydinlik da onun için burada ariyorum...

LinkBack URL
About LinkBacks
İSİM

Tweet