Sürekli olarak Arda'yla kıyaslanmasının kendisi üzerinde büyük konsantrasyon kaybı yarattığını söyleyen yıldız futbolcu İspanyol basınına duygu dolu açıklamalar yaptı.
MARCA GAZETESİNE PATLADI
"Sürekli olarak Arda'yla karşılaştırılıyorum. Bu benim maç konsantremi ciddi şekilde etkiliyor. Arda'yı çok iyi tanımıyorum. Ara sıra karşılaştığımızda 'Merhaba Merhaba' o kadar. Fakat vatandaşım Delgado abiden aldığım bilgiye göre o da çok yetenekli bir oyuncuymuş."
Marca gazetesi muhabiri Guarez Iglesias'ın gerçekleştirdiği röportajda gözyaşlarına hakim olamayan Messi; "Artık geceleri uyuyamıyorum. Geçenlerde hat trick yaptım, gazeteler Arda'nın kaptan olduğunu, benim henüz bu olgunluğa erişmediğimi yazdılar. Arda'nın Avrupa üçüncülüğü bile yaşadığı, benim hiç bir milli takım başarım olmadığı yazıldı. Arda'nın sevgilisi Sinem Kobal bile kız arkadaşım Macarena hakkında açıklamalar yaptı. Yeter artık." dedi.
TÜRKLER CAN SIKIYOR
Messi, "Barcelona futbolcularının kaderinde bu var. Daha önce Dani-Sabri, Abidal-İbrahim Üzülmez, Henry-Sercan ve Xavi-Aurelio karşılaştırmaları yapılmıştı. Üzerimizde büyük baskı var. 6 kupa aldık ama İspanyol basını hiç bir Türk takımıyla karşılaşmadık diye bizi küçümsedi. İspanyol Milli Takımı'nı bile Türklerin kovduğu teknik direktörü aldılar diye eleştirdiler." açıklamasıyla basına ve taraftara sağduyu çağrısı yaptı.
TRANSFERDE ÖNCELİĞİM LA LIGA
Muhabirin transfer dönemine ilişkin sorularına kaçamak cevap veren Messi: "Transferde önceliğim elbette Barcelona. Sözleşmem devam ettiği sürece ben Barça'nın futbolcusuyum. Ama eski hocam Rijkaard beni isterse hayır demem. Ama yıllarca ekmeğini yediğim kulübüm de kazanmalı. Bu genç yaşımda büyüklerimin alacağı her karara saygılıyım. O yüzden son söz başkanımındır. Bizler işçiyiz..." dedi.
DÜNYA KUPASINA ÜZÜLDÜM
Dünya kupası hakkındaki düşüncelerini açıklayan Arjantinli yetenek: "Hocam Maradona'yla iyi bir hava yakalamıştık ama sıkıntılar yaşadık. Bir Türk spor yorumcusu televizyonda sürekli blok, kanat ve hedef santrafor demiş, bizim de kafamız karıştı. Umuyorum ki federasyon iyi bir teknik direktör getirecek. Adaylarımız Schuster ve Rijkaard'ın kovulma ihtimali yok gibi görünüyor. Bu yüzden en yakın ihtimal Daum olacak sanırım. Türkiye'den defalarca kovularak kendisini ispatlamış bir teknik direktör. Ama mesele Daum ise işi son maça bırakmamak gerekiyor" yorumunu yaptı.
Alıntıdır. (Bundan önceki ve sonraki tüm haberler aynı siteden.)