bence kanuni sultan süleyman
Osman Gazi
Fatih Sultan Mehmet
Yıldırım Beyazid
Kanuni Sultan Süleyman
Yavuz Sultan Selim
bence kanuni sultan süleyman
Fatih Sultan Mehmet
Fatih Sultan Mehmet. Ardından ise Kanuni Sultan Süleyman
Kanuni Sultan Süleyman
Fatih Sultan Mehmet'i çok severim.O Manisa'da yetişmiş Manisa Valiliği yapmış biri.Ve de İstanbul'u feth eden çok yüce biri.
Sanırım televizyondan izlediğimiz okullarda anlatılan veya az buçuk okuduğumuz kitaplardan öğrendiğimizle bu soruyu cevapladık veya cevaplayacağız.Kesinlikle Osmanlı Tarihi okumadan bu kadar zor ve kapsamlı soruyu cevaplamak bana göre büyük hata olur.Hepsi şüphesiz zamanının en bilge kişileri de olsa bilgisiz cevaplanabilecek soru olduğunu düşünmüyorum.
o senin görüşün tabi ama fethedilen yerlerden yola çıkabiliriz...
sadece fetihle olmuyor,bak tarih kitapları tek taraflı olunca böyle oluyor...
Her yönden büyük bir kişilik olan FSM bence.Eğer bir 10-15 yıl daha ömrü olsaymış bu soruya büyük bir ihtimalle Yavuz cevabını verecektik.
ben daha lise öğrencisiyim derine giremedim...
Fatih Sultan Mehmet dedim...
Fsm
Osmanlı Devletinin en parlak döneminin geçirdiği, İstanbul'u fethedileceğini ve kimin tarafından fethedileceğini bilen Peygamberimiz H.Z. MUHAMMET (S.A.V) Fatih Sultan Mehmet'in fethedeceğini bilmişti ve bildirmişti. 1453'te Peygamberimizin söylediği Fatih Sultan Mehmet Han 21 yaşındayken fethetti İstanbul'u. Bu genç yaşına rağmen İstanbul'u fethetme başarısı gösteren Fatih Sultan Mehmet şıkkını işaretledim. Bu arada unutmamak lazım. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştayız. O bu yaşta İstanbul'u fethetti , Biz onun emanetine sahip çıkmalıyız. O bu yaşta fethettiyse biz istesek neleri fethederiz vede biz bunları bir anlasak... Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın. ALLAH BU CENNET VATANIMIZI KORUSUN! (AMİN)
Yavuz Sultan Selim, her açıdan büyük bi sempatim var adama.
Kanuni
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Tweet