Merhaba öncelikle.Filmi izlemediyseniz LÜTFEN yazıyı OKUMAYIN.Şayet filmin neredeyse tamamını inceleyeceğiz...Ve bir de,burada anlatılanlar 0 doğru diye bişey yok,kişisel yorumlamalardır.Güveninizi kaybetmek pahasına bunu söylemek durumundayım çünkü bu bir sanat eseri en nihayetinde...İsterseniz önce filmin afişine bakalım:
Yok panpa,eyes o kadar da wide shut değil.Biri açık kalmış.Filme başladığımızda ise ilk olarak aşağıdaki manzarayla karşılaşıyoruz:
Gençler şimdi Nicole Kidman çok güzel bunu ben de kabul ediyorum fakat dikkatinizi ona odaklamamalısınız.2 kolona bakın şimdi.2 kolon ne demek biliyor musunuz?Occult sembolizmde 2 kolon "başka bir aleme açılan kapı"dır.2001'deki 11 Eylül saldırısı da o yüzden Dünya Ticaret Merkezi'ne yapıldı,şekli 2 kolona çok benziyordu çünkü.Filmin ilk sahnesinde bize başka bir aleme açılan kapı gösterilmiş.
Şimdi devam edecek olursak,Alice (Nicole Kidman) ve Bill (Tom Cruise) evliler.Filmin başında bunların gitmeye hazırlandığı yer aile dostları Victor'un (Sydney Pollack) Noel partisi.Oraya gidiyorlar.
Koridorun zemini damalı.Illuminati hakkında biraz bilgisi olup da damalı zeminin anlamını bilmeyen liselidir zaten artık,ama liseli de olsalar öğrenmeleri lazım bunları: Damalı zemin satanik semboldür.Lady Gaga kliplerinde falan bolca rastlanabilir.Ama tabii bunlar koskocaman TESADÜFler.Neyse,bunlar partide Bill'in piyanist arkadaşıyla karşılaşıyorlar.Bill karısını boşlayıp bu elemanla muhabbete dalıyor,tam bu sırada piyanisti yukardan çağırtıyorlar.
Şimdi bu filmde her şeyin bir anlamı var.Filmin çekimleri 400 günden fazla sürdü,Guinness rekorlar kitabına girmiştir bu alanda.Filmin yönetmeni Stanley Kubrick dahi ve detaylarda manyak titiz bir kişidir.Bu piyanistin çağırılması öyle tırışka bir sahne değil yani.Neyse,Alice boşta kalmıştı,sen koskoca Nicole Kidman'ı boşta bırakırsan sulananları da eksik olmaz tabii.Bakınız şekil A:
Ben seni tanıyorum.Sen Anton Szandor LaVey'e bir göndermesin.Neyse,Anton LaVey,lakabı kara papa olan satanizmin kurucusu Macar bir kardeşimiz.Bu filmdeki eleman da "aym hungariyın" diye üstüne basa basa bu yüzden belirtiyor.Alice de baya baya etkileniyor bu adamdan,40 yıllık kaşar gibi davranmaya,konuşmaya başlıyor.Bu arada arkada arkadaki 5 köşeli yıldızlara dikkat.O bizim bayraktaki yıldızlardan değil yavrım.Pentagram.Neyse boynuzu yiyen Bill altta kalır mı peki sizce?
Bill 1-0 geriden çevirdi maçı,helal olsun.Şimdi bu kızlar da en az önceki eleman kadar falsolu kızlar.Bakınız şekil A:
Rockefeller Plaza güzel bi yer tabii,peki nedir bu Rockefeller?Şöyle anlatayım: Rothschild ailesi Triple Whopper'sa,Rockefeller ailesi Double Whopper'dır ve tıpkı Rothschild gibi 300'ler Kulübü'ne üyedir.300'ler Kulübü'nün Illuminati örgütlenmesindeki yeri için lütfen bakınız:
Çaktın mı şimdi?Bu arada üstte gözün olduğu kısımda sözü geçen Lucifer şeytandır. Lucifer - Vikipedi Bu da mı gol değil?Illuminati satanisttir diye boşuna yırtınmıyormuşuz dimi?Ama siz daha durun,birazdan filmden capslerle bunu gözünüze gözünüze sokçam.
Şimdi Bill bu kızlarla flörtleşirken kızlar bunu kollarından tutup sürüklemeye başlarlar.Nereye gittiğini sorduğundaysa "gökkuşağının bittiği yer" derler.Gökkuşağı muhabbeti 10 saniyeden fazla sürer,en az 3-4 kez tekrarlanır.Gökkuşağı ve Illuminati zihin kontrolü için şuraya bakın İngilizceniz iyiyse,ya da bakmayın,ilerleyen yazılarda onu da işleriz. WIZARD OF OZ and the ILLUMINATI MIND CONTROL Wizard of Oz bir DISNEY filmidir bu arada.Nasıl,her şey organize ve gayet birbirine bağlı dimi?Gökkuşağına zaten değincez ilerde tekrardan,sen bekle şimdilik.
Bunlar yazışırken Bill'i yukardan Victor çağırtır.
Oğlum Victor ayıp lan.Bir de ne yaptıysa artık kızcağıza bünyesi kaldırmamış.Sonradan öğreneceğiz ki kız overdose olmuş.Kızı niye size gösterdim?Peki niye şimdi size kızın adının Mandy olduğunu da söyleyeceğim?Cevap: Her ayrıntının önemi var...
Şimdi filmin bundan sonraki yarım saatini atlıyoruz.Kadın-erkek ilişkileri temasında geçen ve Illuminati ile pek bir alakası bulunmayan sahneler bunlar.Bill ve Alice gece konuşurlar,Alice seni az daha boynuzlayacaktım deyince Bill afallar,gece bir dostunun babası vefat ettiği için çıkıp oraya gider.O gece sokakta Domino adında bir fahişeye rastlar ve kız bunu eve atar.Bill de tabi aklınca intikam alacak.Kızın evinden bir kare vereceğim size,bu karede sizce hangi ayrıntı filmin devamı hakkında çok ağır bir spoiler veriyor?
A) Pagan maskeleri B)Yatak C) Ayna D) Televizyon E)Anan zaaaa xD
süreniz 10 dakika boş bırakmak serbest.
Neyse şimdi birazdan göreceksiniz.Alice bunu arar ve Bill suçluluk hissederek evden çıkar.Çıkarken saatlik ücret olan 150$'ı da ses çıkarmadan öder.Böyle bir süzme salak bizim esas oğlanımız işte.Neyse dönüş yolunda Sonata Café diye bir yerde piyanist panpasını görür.Bunlar konuşurlarken,piyanist o gece gözleri bağlı olarak çalacağını söyler.Bill de onla gitmek ister.Ama piyanist buna hayır der çünkü orada kostümlü ve maskeli insanlar vardır.MASKELİ İNSANLAR.Cevap A'ymış meğer.
Bill bu partiye gitmeyi kafaya koymuştur,eski bir hastasının giysi dükkânına giysi almaya gider.Dükkân dediğimiz de bu:
Rainbow derken?!?Şimdi...Burada Slav bir eleman var dükkân sahibi olarak,kızını içerde 2 japonla alem yaparken yakalıyor ve elemanları pataklayıp kızını eve yolluyor.Kız adama hangi pelerinden alması gerektiğini söylüyor bu sahnede.Nasıl yani lan?Kız da mı bu işin içinde?Dur bakalım anlayacağız onu da.Şimdi isterseniz partiye gidelim.
Evet parti bu mekânda.Bu mekân Mentmore Towers.Bu mekân İngiltere'dedir.Film İngiltere'de çekilmiştir NY'de geçmesine rağmen.Mentmore Towers'ı kim inşa etti biliyor musunuz?Baron Mayer de Rothschild.Tabi bunun Illuminati'yle falan alakası yok olm Rothschild benim soyadım ve ben benim evimde film çekildi diye görgüsüzlük yapmak için kurguladım bu hikâyeyi.Tey allam.İçeri girerken Bill 2 kolonun arasından geçer.İçerde mecaz ve gerçek anlamda bir "alem" vardır nitekim.Rothschild olayına inanmadıysanız sizi şöyle alalım: Mentmore Towers - Wikipedia, the free encyclopedia
Bunlar ne yapıyorlar böyle?Kırmızılı eleman bunların dedeleri ve onlara masal anlatıyor sanırım.Arkadan da piyanoyla ninni çalıyorlar çocuk uyusun diye.Bill'in arkadaşına dikkat arkada piyano çalıyor kendisi.Şimdi birazdan bunların kim olduklarını göreceğiz.Bu arada bu sahneleri okurken şu müziği açıp dinleyin,filmde de Bill evi dolaşırken bu şarkı çalıyor: fizy
1-2 dk. sonra pelerinli arkadaşlar pelerinlerini atıyorlar ve ortaya şu manzara çıkıyor:
Tövbe yarabbim sanki ferre izliyoruz demeyin,filmde aktif cinsellik içeren tek sahne zaten bu ayin sahnesi ve onun da amacı başka.Şimdi kırmızılı bu kızları görevlendiriyor,onlar da oradaki oğlanlardan birini seçerek çok afedersiniz bir şeyler yapıyorlar işte.Bu kızlardan birisi de tabii ki...
Bill'i seçer.Peki neden Bill?Nerden baksan 300-500 erkek vardır bu ayinde.Harbiden niye Bill?Yüzleri açıkta olsa gidip bu kadar kolay bulamaz Bill'i.Bu arada tepede ayini izleyen kalın kaşlı maskeli bir eleman var,Bill'e tip tip bakıyor bu sıralarda.Acaba Bill hakkında bir şeyler biliyor olabilirler mi?Sanki bu kız ve o adam Bill'i tanıyorlar?
Valla kız kesin tanıdı Bill'i,sen buraya ait değilsin,vaktin varken kaç git diyor ve başka bir elemanla gidiyor.Bill de bulmuş böyle ortamı "hee oldu o zaman ben zaten bi arkadaşı aradıydım" deyip çıkmaz tabii.Meraklandı çocuk ablası,bırak biraz dolansın.
Hacı o değil de ben bu haliyle bu adamı sokakta görsem topuklarım tüm hızımla.Ve "bu adam tom kuruz" diyenlere de kahkahalarla gülerim.Neyse,Bill evi dolaşmaya başlıyor ama herkes iş üzerinde bu esnada.
Bizim Bill iyice transa geçti,tipe bak tipe tipe.Bu arada orgy sahnesi göstermeyecektim ama 1 caps de vermek zorundayım dönen olayın boyutuyla ilgili olarak:
Bu film gerçekten "kadın-erkek ilişkilerini" anlatıyormuş.Bill bir süre daha dolaştıktan sonra şurada durur ve:
Bill'e tip tip bakan eleman yanındaki kızla konuşur,artık Bill'den iyice işkillenmişlerdir.Bu sırada o ilk Bill'i uyaran kız gelir ve onu kapının önüne kadar getirir.Ne var ki,devreye güvenlik girer ve Bill kırmızılı ayin liderince sorguya maruz bırakılır.
Herkes bir anda giyinip apar topar buraya gelmiş.İnci Sözlük'te x için 100 mesaj diye başlık açsan bu kadar çabuk dolmaz...Neyse panpalar,şimdi bunlar Bill'e maskeyi çıkarttırırlar.Hatta daha da ileri giderler:
Tövbe estağfurullah tövbe.Oğlum tekme tokat girişip bırakmak neyinize yetmiyor,yapmayın şöyle şeyler.Bu arada kırmızılının tahtta bir çift başlı kartal sembolü dikkatinizi çekti mi?Onu beğenen bunu da beğendi:
Bu da Beşiktaş'ın 33.yıl özel logosu değil tabii,33.dereceden mason sembolü.Ya,şimdi bu orgy sahnesinin nasıl bir ifşa olduğunu anladınız dimi?Bu Bill'i kurtarmaya gelen kız sonra Bill yerine kendisinin kurban edilmesini ister ve Bill'i bırakırlar.Ama "peşimizi bırakmazsan bu ayindeki kızlardan beter ederiz seni" diye uyarı çektikten sonra.Şimdi Bill eve döndükten sonra yürürken Bill'in sırtına ışık yansır.Ama ışık öyle bir yansıyor ki,o kadar olur:
Işık mı?Ne ışığı oğlum baya baya göz var orda hem de insan gözü!!!!11bir
Zaten Bill o partiye gittiği güne 1000 lanet okuyacak daha,dur sen bunlar ne ki?Ertesi gün Bill ilk iş olarak piyanist panpasını arar ama onu zaten çoktan tekme tokat pataklamıştır elit ve sevişgen kardeşlerimiz.Sonra dükkâna kiraladığı kıyafetleri geri vermeye gider...Bir de bakıyoruz ki dükkânımızın yanına mason locası açılmış:
Dükkân sahibi bir yandan Bill ile ilgilenirken,diğer yandan da dün yakalayıp dövdüğü Japonları uğurluyor.Baskınımız son derece yapmacıkmış meğer,önceden parası alınmış gayet legalmiş (!) her şey!Bu arada kızımız hiçbir şey söylemeden boş boş Bill'e bakmaktadır ve bu ZİHİN KONTROLÜNE işarettir.Altta kaynaklarda linkini vereceğim michael sikkofield yazısını MUTLAKA okuyun.Neyse,aklı piyanistte kalan Bill,ayinin yapıldığı yere gider tekrardan.
Tabii içerideki elemanlar da oturup Akasya Durağı izlemiyorlar,Bill'i görünce direk geliyorlar ve ona bu kez de yazılı uyarı veriyorlar:
Adamlar gene vicdanlı çıktı.Ben olsam direk keserdim bunu damalı zeminde.Filmin sonlarına doğru beyazlı bir eleman Bill'i takibe alıyor,göstere göstere.Adam resmen gözünün içine bakarak takip ediyor onu.Bu şunu simgeliyor: Illuminati size "tüm güç bizde sizi izliyoruz ulan" mesajı vermek için kendini ifşa ediyor.Biraz da ele ayağa düşürsün,bilgi kirliliği oluştursun diye yapıyor.Bir süre sonra kendinizi Nihat Doğan kliplerinde masonik sembol arar halde buluyorsunuz,o boyuta taşımaktan çekinmiyorlar...
Filme devam edek mi?Bill dün gece gidip iş yapmadığı halde parasını ödediği Domino'yu ziyarete gidiyor ve onun yerine ev arkadaşını buluyor.Ondan ne öğreniyor acaba?Meğer Domino AIDS'miş.
Şimdi,
1. Bill ve kızın üstünden geçen gökkuşağına dikkat.
2. Kızın eteğindekiler pentagram değil mi?
Sonra işte bu beyaz paltolıu eleman Bill'i bir süre gözüne soka soka takip ediyor,sonra çekip gidiyor.Bill serbest kalınca bi kafeye girip gaste okumaya başlıyor.Manşet şöyle:
Lucky to be alive.Kubrick burada Bill'i özet geçmiş bize.AIDS'li kızla yatmaktan son anda caydı,masonlardan 2 kere paçayı kurtardı.Gazetede ilgi çekici 1 (bir) haber daha var:
Bu kadının adı Amanda Curran'mış.Amanda?Amanda'nın kısaltması nedir?İngilizce konuşulan bir ülkede bulunmuşluğunuz varsa belki biliyorsunuzdur.Bilmiyorsanız biz söyleyelim: Mandy.
Şimdi umarım aydınlanmışsınızdır.Bu kız ayinde Bill'in yerine kurban edilen kızdı.Bu kız Victor'un filmin başında overdose ettiği kız.Şimdi nereden tanıdığınızı anladınız mı?Bu arada anti parantez bu benim şahsi görüşüm çünkü maskelilerden birinin bile kimliğini öğrenemiyoruz,bence:
Bence burada kıza Bill'î işaret eden maskeli de Victor'du.
Neyse,Bill morga gider ve kızın gerçekten Mandy olduğunu öğrenir.Sonra da Victor çağırtır Bill'i.Victor...Bill'i çağırttı...Lan?!?
Eh en azından Victor'un maskelilerden biri olduğunu tutturmuşuz...Bak daha neler neler söyleyecek:
Olm ayıp lan öyle deme.Bence piyanist iyi çocuktuNeyse,bak bir şey daha yumurtlayacak Victor panpamız:
Filmin başında kimin piyanisti çağırttığını,bu işi kimin organize ettiğini çaktınız mı şimdi?Ayrıca ağzımızı bozmayalım Victor.Elitim zenginim havasındaysan ağırlığını da koy.Liseliliğin lüzumu yok.Neyse cicişler,sonra Victor Bill'e "tüm bu parti marti şakaydı,sen kork diye yaptık zaaa xd xd" diyecek.Ama Bill yemeyecek,çünkü öldürülen kızı gördü.Ve Victor'ı tersleyerek gerizekalı mal kız basbaya öldü işte ne oyunu lan diye atarlanır ki sonuna kadar haklı.
Victoraynı sahnede şunu da diyecek: "oradakiler öyle insanlardı ki adlarını söylesem gece uyuyamazsın"
Gerçek hayatta bu kadar ileri gidiyorlar mı bilmiyorum ama Rockefeller,Rothschild gibi ailelerin büyük bir gizlilik içinde bu tür masonik ayinler yaptıkları düşüncesindeyim.
Victor'a dönelim.Kızın ölümünü "overdose oldu bağımlıydı zaten çok normal" diye geçiştiriyor.Oh ne güzel,bas yaftayı geç.Dün gece kızla sevişirken hiç öyle düşünmüyordun ama dimi?
Evet,"period".Yaftala geç.Çok basit dimi?
Neyse Bill yemiyor tabii Victor'un yalanlarını ve basıp gidiyor.Evine döndüğünde karısının yanında ne gördü sizce?Karısının "seni az daha onla aldatıyodum" dediği ve tüm bu olayları bu noktaya getiren deniz subayını mı?
Bunu görünce kesin keşke subay görseydim demiştir Bill.Ağlamaya başlar maskeyi burda görünce,kaldıramadı tabi çocukçağız tüm bunları ve Alice'e de her şeyi anlatır.Ertesi gün alışverişe giderler.Artık sadakat sınavlarını vermişlerdir ve Kubrick de Illuminati deşifresini bitirmiştir.Son bir konuşma yaparlar.Ve filmimiz şöyle biter:
Evet,filmimizin son cümlesi "fuck".Ben de artık yazımı bitiriyorum ve Illuminati muhabbeti olsun olmasın böyle muhteşem bir film çektiği için Stanley Kubrick'i ayakta alkışlıyorum.Mekânı cennet olsun rahmetlinin.İzlerken tırstığım yegâne filmdir şayet bu...Boş vaktinizde filmi mutlaka izleyin ve şu yazıyı mutlaka okuyun:
michael sikkofield: Stanley Kubrick, Zihin Kontrolü ve Illuminati
şu siteye de bakın:
Stanley Kubrick's Eyes Wide Shut
Benim dediklerimin oldukça detaylı ve karmaşığı var burada.Yazıda kullanılan tüm kaynaklar yazı içinde beliirtilmiştir.Filmden bazı tespitler bana,birçoğu (%90) da Michael Sikkofield'a aittir.
saygılar

LinkBack URL
About LinkBacks

Neyse,bak bir şey daha yumurtlayacak Victor panpamız:

Tweet