Ruhunuzun ölmeden evvel Allah’a ulaşması farz mıdır? Dokuz defa direkt farz:

1- Zümer-54
“Ve eniybû ilâ rabbiküm ve eslimû lehü min kabli en ye’tiyekümül’azâbü sümme lâ tünsarûn.”

Allah'a dön (ruhunu Allah'a ulaştır) ve (böylece) Allah'a teslim ol, üzerine azap (kabir azabı) gelmeden önce (ölümden önce). Yoksa sonra yardım olunmazsın.

Diyor Allahû Tealâ. Ölmeden evvel sevgili okuyucular, hayatta olan bir iradeye Allahû Tealâ emrediyor. “Ruhunu Allah’a döndür ama ruhunu teslim etmen yetmez, diyor. Fizik vücudunu da nefsini de Allah’a teslim edeceksin, diyor sonunda.”

2- Rum-31
“Münibiyne ileyhi vettekuûhü ve ekıymussalâte ve lâ tekûnû minelmüşrikiyn.

On'a (Allah'a) dön (Allah'a ulaş) ve takva sahibi ol ve namaz kıl ve müşriklerden olma.

3- Fecr-28
“İrci’ıy ilâ rabbiki râdıyeten mardıyyeh.”

Allah’tan razı ol ve Allah’ın rızasını kazan. (Ey ruh!) Allah’a (Rabbine) geri dönerek ulaş.

4- Zariyat-50
“Fefirrû ilallah, inniy leküm minhü neziyrün mübiyn.”

Öyleyse Allah’a kaç (Allah'a ulaş, Allah’a sığın). Muhakkak ki ben sizin için apaçık bir uyarıcıyım.

5- Lokman-15
“Ve in câhedâke alâ en tüşrike biy mâ leyse leke bihî ilmün felâ tütı’hümâ ve sahıbhümâ fiyddünyâ mağrûfen vettebi’ sebiyle men enâbe ileyy, sümme ileyye merci’uküm feünebbiüküm bimâ küntüm ta’melûn.”

Ve eğer annen baban bilmediğin bir şeyi bana ortak koşman için seni zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Kim bana dönmüşse (ruhu ölümden evvel bana ulaşmışsa) sen de onun yoluna tâbî ol (aynı yolu takip ederek sen de bana ulaş), sonra (ölümden sonra) hepiniz bana döneceksiniz (Azrail As. sizi Bana getirecek) size yaptıklarınızı haber vereceğim.

6- Yunus-25
“Vallahü yed’û ilâ dârisselâm ve yehdiy men yeşâü ilâ sırâtın müstekıym.”

Ve Allah teslim yurduna (ruhu teslim alacak olan kendi Zat’ına) davet eder. Ve (teslim yurduna, Zat’ına ulaştırmayı) dilediği kişiyi Sırat-ı Müstakiym’e (Allah'a ulaştıran yola) ulaştırır, vasıl eder. (Sırat-ı Müstakiym Allah’a ulaştıran yolun adı.)

7- Müzemmil-8
“Vezkürisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtiylâ.”

Rabbinin (Allah'ın) ismiyle zikret ve herşeyden kesilerek O'na (Allah'a) dön (ulaş, vasıl ol).

8- Şura-47

“İsteciybû lirabbiküm min kabli en ye’tiye yevmün lâ meredde lehü minallâh, mâ leküm min melcein yevme izin ve mâ leküm min nekiyr.”

Allah tarafından geri çevrilmesine çare olmayan (ölüm) günü gelmeden evvel Rabbinizin davetine icabet edin. Ecel günü (geldiği zaman) sizin için başka (kaçıp sığınacağınız) bir sığınak yoktur ve onu inkâr da edemezsiniz.
(Daveti gördük; Allah’ın Zat’ına davet ediyor Allahû Tealâ.)

9- Rad-21
“Velleziyne yasılûne mâ emerallahü bihî en yûsale ve yahşevne rabbehüm ve yehâfûne sûelhisâb.”

Ve onlar Allah’ın (ölümden evvel) Allah’a ulaştırılmasını emrettiği şeyi (ruhlarını) O’na (Allah'a) ulaştırırlar. Ve Rab’lerine karşı huşû duyarlar ve kötü hesaptan (cehenneme girmekten) korkarlar.

Sevgili okuyucular gördüğünüz gibi ruhunuzun biz ölmeden evvel Allah’a ulaşması dokuz defa üzerimize farz. Direkt farz. İki defa da indirekt farz..........