Status :
Nereden : Yalnızlar Rıhtımından...
Konular: 255
Aldığı Beğeniler: 3
Kabir Azabından Kurtaran Ameller
İnsanın yaptığı bazı iyilik ve güzel amelleri vardır ki, onlar kendisini dünya sıkıntılarından kurtardığı gibi, kabir, berzah ve ahiret sıkıntılarından da kurtarır.
Bu hususta Abdurrahman bin Semure Peygamber Efendimiz ((S.A.V)) den şu hadisi şerifi nakleder: "Dün akşam rüyamda acaib şeyler gördüm. Ümmetimden ruhunu almak için kendisini ölüm meleği gelen bir adam gördüm. Anne ve babasına yaptığı iyilikler onu geri çevirdi." "Ümmetimden kabir azabına kapılmış bir adam gördüm. Onun aldığı abdestler gelip onu o azabdan kurtardılar."
"Ümmetimden bir adam gördüm, etrafını şeytanlar sarmıştı. Onun Allah' a yaptığı zikir geldi, onu onların arasından kurtardı." "Ümmetimden azab meleklerinin etrafını sardığı bir adam gördüm, namazı gelip onu onların elinden kurtardı."
"Ümmetimden bir adam gördüm. Susuzluktan azını açmıştı. Vardığı her havuzdan kovuluyordu. Sonra orucu gelip ona su verdi, onu doyurdu."
"Ümmetimden bir adam gördüm. Yanında peygamberler halka halka oturmuştu.O adamın yaklaştığı her peygamber halkası onu kovuyordu. Sonra boy abdesti geldi, elinden tutup onu yanıma oturttu."
"Ümmetimden bir adam gördüm, önü arkası sağı solu altı üstü karanlıktı. Sonra hac ve umresi gelip onu o karanlıktan kurtardı. Ve etrafı nurla doldu."
"Ümmetimden bir adam gördüm. Müminlerle konuşuyor, fakat onlar kendisiyle konuşmuyordu. Sılah-i Rahim geldi, onunla konuşmalarını söyledi."
"Ümmetimden birisini gördüm, her taraftan gelen zebaniler onu yakalamışlardı. Adamın yaptığı iyiliğe tavsiye, kötülükten sakındırma fiili gelip onu ellerinde kurtardı. Rahmet meleklerinin ellerine teslim etti."
"Ümmetimden bir adam gördüm, dizleri üzerine çömelmiş, Allah ile onun arasında bir perde vardı.Güzel ahlakı geldi, elinden tuttu, onu Allah ın huzuruna bıraktı."
"Ümmetimden defteri sol eline verilmiş bir adam gördüm. Allah'tan korkusu geldi ve defterini sağ eline verdi."
"Ümmetimden mizanı hafifi gelen bir adam gördüm. Yaptığı iyiliklerdeki aşırıklar geldi, terazisini ağırlaştırdı."
"Ümmetimden cehennemin kenarında bir adam gördüm. Allah korkusu geldi, onu kurtardı. adam ordan geçti."
"Ümmetimden bir adamı ateş içinde gördüm. Dünyada Allah korkusundan akan göz yaşı geldi, onu ateşten çekti çıkardı."
"Ümmetimden bir adam gördüm. Sırat köprüsü üstündeydi. Hurma yaprağının titrediği gibi titriyordu. Allah'a olan hüsn-ü zannı geldi, titremesi durdu, adam sırattan geçti."
"Ümmetimden sırat köprünün üzerinde bir adam gördüm. Bazen yavaş yavaş yürüyor bazen sürünüyordu. Bana getirdiği salavatları geldi, elinden tutup onu ayağa kaldırdı ve adam geçti."
"Ümmetimden bir adam gördüm cennet kapılarına varmış, fakat kapılar ona kapalı. Lâilâhe illallah şehadeti geldi, ona kapıları açtı ve cennete koydu."
"Dudaklarından makaslanan bir adam gördüm: 'Ya Cebrail, kimdir bunlar?' dedim. "Dediki: 'Bunlar halk arasında kovuculuk yapan söz getirip götüren adamlardır' "Dillerinden asılmış bazı insanlar gördüm, 'kimdir bunlar? dedim'
" Cebrail: 'Bunlar mümin erkek ve kadınlara haksız yere iftira edenlerdir' dedi...