Status :
Nereden : Nevşehir
Konular: 1.580
Aldığı Beğeniler: 91
Allah’a Teslİm Olmak (İslÂm Olmak) Farzdir
Al-i İmran Suresi 20. âyet-i kerime. Allahû Tealâ şöyle söylüyor:
“Fe in hâccûke fe kul eslemtü vechiye lillâhi ve menittebe’an. Ve kul lillezineütül kitâbe velümmiyyîne e’eslemtüm. Fe in eslemû fe kad ihtedev, ve in tevellev fe innemâ aleykel belag. Vallahü basirun bil’ıbâd.”
Eğer, seninle tartışmaya kalkarlarsa, o zaman de ki: "Ben ve bana tâbî olanlar vechimizi (fizik vücudumuzu) Allah’a teslim ettik…" O kitap verilenlere ve ümmîlere de ki: "Siz de (fizik vücudunuzu Allah’a) teslim ettiniz mi?" Eğer teslim ettilerse; o zaman (onlar) andolsun ki hidayete ermişlerdir. Eğer yüz çevirirlerse, o zaman sana düşen (görev) ancak tebliğdir. Allah kullarını Basir’dir (görendir).
Bu âyet-i kerime, başlı başına sahâbenin hem ruhlarını hem de fizik vücutlarını Allah’a teslim ettiklerini ispat ediyor. Allahû Tealâ, Allah’a teslimi farz kılmış. Diyor ki:
“Ve eniybû ilâ rabbiküm ve eslimû lehü min kabli en ye’tiyekümül’azâbü sümme lâ tünsarûn.”
Zümer-54
Allah'a dön (ruhunu Allah'a ulaştır) ve (böylece) Allah'a teslim ol, üzerine azap (kabir azabı) gelmeden önce (ölümden önce).
Allahû Tealâ Nisa-58’de diyor ki:
“İnnallahe ye’mürüküm en tüeddûl’emânâti ilâ ehlihâ ve izâ hakemtüm beynennâsi en tahkümû bil’adl, innallahe ni’immâ ye’izuküm bih, innallahe kâne semiy’an basıyrâ.”
Allah emanetleri sahibine teslim etmenizi emreder. İnsanlar arasında hakemlik ettiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emreder. Muhakkak ki Allah bununla size bir ni’met veriyor. Ve Allah işiten ve bilendir.
Onların sahibine diyor. Emanetleri çoğul kullanmış, sahibi, ehli tekil olarak kullanılmış. Emanetlerin hepsini, onların sahibine, sahibi olan tek varlığa (Allah’a) teslim edin diyor.
Bakara Suresinin 208. âyet-i kerimesinde Allahû Tealâ buyuyuror:
“Yâ eyyühellezine amenûdhulû fissilmi kâffeten, ve lâtettebi’û hutuvâtişşeytan. İnnehü leküm adüvvün mübin.”
Ey âmenû olan (îmân eden) kimseler! Hepiniz birden SİLM (teslim olma dairesi) içine girin... Şeytanın adımlarına (izlerine) tâbî olmayın. Hiç şüphesiz o, sizin için apaçık bir düşmandır.
Al-i İmran Suresi 102. âyet-i kerimesinde Allahû Tealâ buyuruyor:
“Yâ eyyühellezine âmenüttekullahe hakka tükâtihi ve lâ temütünne illâ veentüm müslimûn.”
Ey îmân edenler! Hakkıyla takva sahibi olanlar (nasıl bir takvanın sahibi ise aynı onlar) gibi Allah’a karşı takva sahibi olun ve ölmeden (önce) Allah’a teslim olun.
“Ve vassa biha ibrahimü benihi ve ya'kub. Ya beniyye innallahestafa lekümüddine fe lâ’ temütünne illâ ve entüm müslimün.” Bakara-132
İbrâhîm de bunu kendi oğullarına vasiyet etti. Yakub da (o sıra oğullarına
"Ey oğullarım! Muhakkak ki Allah bu dîni sizin için seçti. Artık siz ölmeyin; ancak Allah'a teslim olarak (ölün)" dedi.
Demek ki Allah’a ruhumuzu, Allah’a fizik vücudumuzu Allah’a nefsimizi teslim etmek hepimizin üzerine farz.
Sevgili okuyucular sahâbenin hepsi bunları Allah’a teslim etmişler. Nefslerini de teslim etmişler mi? Allahû Tealâ diyor ki Al-i İmran 20’de:
“Fe in hâccûke fe kul eslemtü vechiye lillâhi ve menittebe’an. Ve kul lillezineütül kitâbe velümmiyyîne e’eslemtüm. Fe in eslemû fe kad ihtedev, ve in tevellev fe innemâ aleykel belag. Vallahü basirun bil’ıbâd.”
Eğer, seninle tartışmaya kalkarlarsa, o zaman de ki: "Ben ve bana tâbî olanlar vechimizi (fizik vücudumuzu) Allah’a teslim ettik…" O kitap verilenlere ve ümmîlere de ki: "Siz de (fizik vücudunuzu Allah’a ) teslim ettiniz mi?" Eğer teslim ettilerse; o zaman (onlar) andolsun ki hidayete ermişlerdir. Eğer yüz çevirirlerse, o zaman sana düşen (görev) ancak tebliğdir. Allah kullarını Basir’dir (görendir).
Demekki bütün sahâbe İslâm olmak şerefine ermiş.
Tweet