asdfg
asdfg
Konu Frank Woods tarafından (18.Temmuz.2011 Saat 12:41 ) değiştirilmiştir.
Bir Mesajı bu kadar abartmak ne kadar doğru?
Bu mesajı Neferian'a karşı yazdığını herkes biliyor.Ve Neferian'ın dalga geçtiğini düşünmüyorum.Dini inancıyla filan dalga geçmedi.
Cehennnemde Cayır Cayır yanacaklar sözüne öyle bir mesaj yazmış eğer itiraz edecek olsa O arkadaşımız itiraz ederdi.
Sabitlenmeyi yine en son cümlende söylemişsin.Çok meraklısın sanırım bu sabitleme işine.
Yetkili gibi herkesi uyarmaktan vazgeç.Son günlerde bunu çok yapıyorsun.
Bunları söylüyorum çünkü bazı şeyleri hatırlatmakta fayda var.
Töbe bismillah titredim mesajı o mesajla basbaya dalga geçmektir. Bundan dolayı bunu burada ifade ettim. Sabitlenmesine de gerek yok. Zaten kimseyi uyardığım yok. Yapabileceğim bir şey de yok. Ama bence o ifade dalga geçmekti. Veya dalga geçmek değildi diyelim böyle bir konunun kimseye zararı olmaz. Neferian'ın avukatlığını yapmak ne kadar doğru? Dalga geçmedi, demişsin peki töbe bismillah titredim mesajını ciddi olarak mı yazdı?
Osman, kusura bakmayacaksın artık ama sen neden bu kadar ''Din Öğretmeliği'' yapmaya çalışıyorsun bu forumda? İsteyen istediği dine inanabilir.
E ben ne diyorum? Herkes istediği dine inansın, diyorum. Ama Neferian bir arkadaşımızın " Böyle yapacaklar, cehennemde de yanacaklar. " tarzı mesajına " Töbe bismillah titredim ibretlik yorum... " dedi. Bu yorumu ben de yapabilirdim. Dalga geçmektir. Konuyu bu yüzden açtım. Ama asıl konu bu da değil... Konu dini inançlara herkesin saygı göstermesidir.
Tam okumadan yorum yapmayın! Sen herkes istediği dine inansın, diyorsun konunun içeriğini okusaydın benim de bunu anlatmak istediğimi anlardın.
Bir hoca da söylese de dokunurdu. Dediklerin çok saçma. Neferian sevdiğim bir kişidir. Onun laflarının dokunması gibi bir durum da söz konusu değildir. İnci Sözlük'te yapılsa burada olduğundan çok daha ağır bir tepki verirdim.
Mizah hiçbir dini inançla dalga geçemez. Dini inançlara saygı dememin sebebi bu... Ayrıca konudan uzaklaşıp Neferian'ın avukatlığını yapmayı bırakın. Çıkardım metinden Neferian'ı falan...
Bazı Müslümanlar (Eğer anlatacağım gibiysen üstüne alın.) kendi dini dışında dini önemsemezler. Hz. İsa'nın karikatürünü yapıp dalga geçerler. ''Babası Allah'' konusu falan... Fakat sadece bunu biz yapmıyoruz. Hıristiyanlar da ''Muhammed geldi, gerçek dini bozdu.'' şeklinde konuşmalarda bulunuyor. Ama adamlar bizden daha medeni ki bu kesin. Amerika'dayken bir kilisede arkadaşla konuşa konuşa dinlemiştim. Hiç kimse, ''Be adam, sen niye çeneni kapamıyorsun!'' demedi. Bizde bir turist girmeye çalışsa tesettürsüz, Adalar'a kadar kovalıyoruz adamı. Biz, onların diniyle dalga geçsek suç olmuyor tabii.
Onların dinlerine saygı duyuyoruz. Senin dinin ne bilmiyorum ama sana da saygı duyuyorum. Ama dini inancımıza göre yanlış yapan onlardır. Ama kimse forumda dalga geçemez. Herkes evinde nasıl davranır, bilemem. Ama forumda dini inançlara saygı gösterilmek zorundadır! Forumda kimse de Hristiyanlarla dalga geçmedi.
İlk önce benim avukatlığımı yapan herkese teşekkür ederim.
ehuhehe
İnci sözlük nedir bilmediğin çok belli,bilmediğin konularda konuşmamalısın.
Belki bu yüzden ne demek istediğimi anlamadın.xdragxx'a attım ben o mesajı başka kimseye değil ve o espri olduğunu anladı eninde sonunda olacağı bu diye bir mesaj yazdı
Şimdi gelelim benim,senin gözünde saygısızlık yapıp,islamiyete saygı göstermemem durumuna.
bkz:
Dün konuna attığım yorumdan sonra böyle bir konu kesinlikle beklemezdim,yada direk şöyle düşün lan,bak ciddide konuşmuyorum konu niye açıyorsun be panpa,at özel mesajını özelden konuşalım nedeni nedir?
beni diğer yöneticilere filan küçük düşürmek mi yoksa komplo mu lan bu
eheheh
birde aynı mesajı ciddi olarak yazayım.
böyle bir özel meseleyi,özel iletişim yollarından değilde direk foruma konusunu açman bir art niyet olarak düşünülebilir ki ben düşünülmesini istemem,çünkü forumda sana yardım ettiğimi düşünmüştüm ve seni iyici tanıdıkça art niyetinin olmadığını fark etmeye başlıyor,seviyordum.
senin düşüncene göre kendimce düşünüp empati yaparsam xdragx'in illuminati konusuna gelip cehennemde yanacaklar demekte saygısızlık sanılabilir.
şimdi gelelim benim güya saygısızlık yaptığım yorumuma
''töbe bismillah ibretlik yorum titredim.''
senin için bu cümlenin her sözcüğünü inceleyeceğim.
töbe bü cümlede tövbe tövbe kelimesinin kısaltılmışı olarak kullanıldığı fark edilebilir.
peki tövbe tövbenin en çok kullanıldığı anlamı nedir buyrun:
itü söz. whisper;
sinirlendiğinizde veya hayretler içinde kaldığınızda, olaylar veya kişiler karşısında söyleyecek söz bulamadığınızda da kullanılır. genelde "v" harfi düşerek "töbe töbe" olarak telaffuz edilir.
cidden şaşırmıştım la o yorumu görünce iyi ki kullanmışım,yakışmış.
bismillah nedir ? islam dininde bir işe başlamadan önce Kuran-ı Kerim okumaya başlamadan önce vb. durumlarda söylenen bismillahirrahmanirrahim'in kısaltılmışıdır değil mi ? peki anlamı nedir ?
Rahman ve Rahim olan ALLAH’ın adı ile(başlarım)
bende tövbe tövbe dedikten sonra allahın adı ile başlarım diyerek yorumumu yazmaya başlamışım,burdada bir problem yok.
gelelim ''ibretlik yorum titredim'' bölümüne bu da klasikleşmiş ve çoğu internet kullanıcısının bildiği mizahi bir yaklaşımdır,burda ibretlik yorum anlamı çok absürd kalmış be abi anlamındadır,titredimde güldüm hemde çok anlamındadır.
beni mahkemeye verebilirsin saygısızlıktan,ama bunları direk yazdığım gibi okursam direk aklanırım haa unutma
dün diğer konunda da bahsettim,
FARKLI BAKIŞ AÇILARINDAN BAKMALISIN !
Baksana benden başka cümleye başlamadan önce tövbe tövbe deyip besmele çekip yorumunu yazan forum üyesi var mı yahu !
Not:
Lütfen başka üyeleri uyarma,hem yetkin yok hemde baksana farklı bakış açılarından bakma özelliği kazanamamışsın,sana öncedende söyledim yine yeniden tekrar söylüyorum,yetkisi olmayan birinin başka üyeleri uyarması hoş karşılanmaz,tekrarı olmasın,üzülürüm,sana çok uyarı yapıldı,artık uyarı yapmam banlarım.
osmanaslan cübbeli ahmet hocamısın senherkes istediğini yazsın herkesin günahı kendine ve böyle konu açıp ben o mesajları okumadım Neferianı din düşmanlığı hatta bu yönetici yabancı mı diye düşünmeye başlamıştım ki
neferian güzel cvp yazdı hadi üyeleri uyardın yetkin olmadan ama yöneticiyi de karışman yuh artık
OzaN birşey demiyor hep sen karışıyorsun senin olayın Nihat Doğana benzedi ben kralım kendi kendine krallık yaratmaya çalışıyor en doğrusunu o yapıyor
işte bende nihat doğana benzettim artık seni
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Tweet