2007 Ocak'ının son günleriydi böyle bir forum açma fikrini ortaya attığımızda. 1 Şubat günü geldiğinde ise artık forumun temelleri atılmaya başlanmıştı. O günden itibaren konular açılmaya, mesajlar yazılmaya başlandı. Bunun yanısıra forumun teknik, görsel eksikliklerini gidermeye çalışıyorduk. Efsane temalarımızdan olan FF Klasik'te o dönemde ortaya çıkmıştı. İlk yönetim kadromuz;
Adminler:
OzaN, Duygusuz, EmRe
Co Adminler:
FerhattoruS
Süper Moderatörler:
Şirin_Şey, Sinem, G!ft_Sk!LL,
Kuruluş günlerde hedefimiz iyi vakit geçirebileceğimiz bir ortam kurmaktı. Açıkçası öyle büyük hedeflerimiz yoktu, üye sayısı olarak birkaç ayda 100-200 üye yapsak iyidir gibi düşünüyorduk.
Yanılmıyorsam henüz ilk hafta 100 üyeyi geçtik. 2.ayımızda 1500 üyeyi bulduk.
Tabiiki herşey her zaman çok iyi gitmedi. Zaman zaman çok kötü günler de gördük. Bir dönem baya kötü gitmeye başlamışken birden çıkışa geçtik 1-2 kişinin gelmesiyle. Sonrasında asıl kötü dönem geldi. Özellikle maddi sıkıntılar yüzünden forumu kapatmayı bile düşündük. Forumla ilgilenenler 1-2 kişi kalmıştı o dönem. Ancak birkaç arkadaşın destek vermesiyle (manevi olarak) devam kararı aldık. Ondan sonrası herşey çok güzel oldu. Forum hit olarak en parlak günlerini yaşadı. İleride efsane olacak birçok arkadaş aramıza katıldı. Daha sonra ise favoriforumum.com'un mahkeme kararıyla kapanması bizi zor duruma soktu. Hitlerimizde düşüş yaşadık biraz. mp3, film gibi bölümleri kaldırdık. O zamandan bu yana duraklama devrindeyiz![]()
Bana çok sık soruyorlar forumdan ne kadar kazanıyorsun diye. Forumdan çok kazandım ben. Ama maddi olarak kazancım 0 TL. Peki ne kazandım ? Geriye dönüp 3 yıla baktığımda 10'larca iyi arkadaş, birsürü hoş anı... Bunlar para kazanmaktan daha önemli bence. Zaten amaç para kazanmak olsaydı şu ana kadar devam etmezdi.
Evet bir dönem maddi olarak da iyi para geliyordu. Ama o para tamamen forum için ayrıldı ve daha sonraki para kazanamadığımız kötü dönemler ordan karşıladık forum masraflarını.
Evet 3 yıl birçok hoş anı, yüzlerce Favori üye, 80000'e yakın FF'li ile tamamlandı.
Peki ya sonrası ?
4.yılın ilk yarısı bizim için aynı seyirde devam edecek. Çünkü ben başta olmak üzere birçok arkadaşımızın sınavları var. (YGS, LYS, SBS) Ama 2.yarı için forumda köklü değişiklikler yaparak forumun daha da iyi olması için uğraşacağız.
Üye sayısı hedefimiz ise 100.000'i geçmek...
Lafı daha fazla uzatmayım sonra kimse okumuyor biliyorum
Yeni yılımız kutlu olsun arkadaşlar. Bugüne kadarki katkılarınız için hepinize teşekkür ederim. Dilerim 10.yılımızı da hep birlikte burada kutlarız.
OzaN / FF Admin