süperligden kaç takım var
süperligden kaç takım var
teker teker saycakmıyız....
18
... bi halt olmaz.İzmir takımı şart xD
takımlar şu şekildedir.
Galatasaray
Fenerbahçe
Bursaspor
Eskişehirspor
Trabzonspor
İstanbul BŞB
Gençlerbirliği
Manisaspor
Kayserispor
Beşiktaş
Diyarbakırspor
Gaziantepspor
Ankaragücü
Antalyaspor
Ankaraspor (r)
Denizlispor
Sivasspor
Karşıyakaspor (aslında Kasımpaşa ama ben Karşıyaka'nın hakkı olduğunu düşünüyorum)
Bir yer hariç güncel lig tablosuna göre şeedildi.
Bu ciddi bir soru mu
bilmem ben ciddiyetsiz cevap verdm
Bence maksat p.lik amaçlı sorulmuş bir soru
Bilmiyorum.Belki bize Kuzey İrlanda Süper Ligi soruldu.Orada 12 takım var.Son şampiyon Linfield FC,aynı zamanda bu ligi 48 kez kazandı.38 İrlanda Kupası,8 İrlanda Lig Kupası sahibidir.Bakın İrlanda cumhuriyeti demedim,Shamrock Rovers falan var orda.Saygılar.
Tek Süper Lig Turkcell Süper Lig değil.Belki bize Kuzey İrlanda Süper Ligi'ni sordu adam.Onu tanıtıyordum
Şampiyonluğu garantiledi onlar zaten.Veikkausliiga'da da HJK tamam dedi gibi.FC Lahti,Inter Turku gibi üst düzey ekiplerin de yokluğunda gayet mantıklı zaten bu durum.
Meistriliiga'da ise artık eşeğin kulağına limon sıkmış bir Levadia Tallinn var.32 maçta 4 beraberlik dışında bir puan kayıpları olmadığı gibi bir de üstüne +91 averajları var.
Sillamae Kalev ise 73 puanla aklı sıra bunları takip ediyor.Bunların sadece 79 golleri var.5 kez de yenilmişler.
Üçüncü sıradaki Trans Narva yine bu takımdan farkı yemiş vaziyettedir.74 gol,66 puan.6 kez yenilmişler.
Dağılma dönemindeki Flora Tallinn ise 65 gol,60 puanla 4. sırada.8 kez yenilmişler.
Nomme Kalju denilen bir takımda şu anda 5.sırada.59 gol atmış,40 tane yemiş.10 yenilgisi ve 47 puanı bulunuyor.
Kısacası çok dengeli bir lig.
Esiliiga'da ise bu kadar psiko olmasa da bir Levadia Tallinn sömürgesi söz konusu.Levadia Tallinn II takımı 73 puanla 2. ligde lider.
Lootus ise bunları 68 puanla takip ediyor yani 2. sırada.
Ajax Lasnamae,55 puanla 3. sırada yer alıyor.
Warrior Valga,53 puan ve süper dengeli bir averajla (-1),4.sırayı kapmış.
Kivioli Tamme Auto,Warrior Valga'ya dördüncülüğü kaptırmış,47 puanla 5. sıraya oturmuş.
Not: İsmi geçmeyen lig sonuncusu Rakvere FC Flora -6,ismi geçen Kivioli Tamme Auto -3 puandan başlamıştır...
Süper kupada Flora Tallinn,Levadia Tallinn'i 2-1 mağlup etmeyi başararak bu kupayı takmıştır.
Yazan acaba bakıyormu. Bütün dünya liglerinden özet geçtik
Okumuyorsa klavyemi kafasında paralarım
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)
Tweet