Arkadaşlar hızlı ve tam bilgisi olan aydınlatsın beni.1991 Nisan doğumluyum.Askerlik yoklamasını bu sene içinde mi yaptıracam seneye mi kalacak.Buna tecil de dahil.
Benzer Konular:
Arkadaşlar hızlı ve tam bilgisi olan aydınlatsın beni.1991 Nisan doğumluyum.Askerlik yoklamasını bu sene içinde mi yaptıracam seneye mi kalacak.Buna tecil de dahil.
Benzer Konular:
askerlik çağı 19 yaşına girilen yılın başından itibaren başlar. ay gün hesabı yapılmaz. Yılbaşında
nufus md.lüklerinden şubelere isim listeleri gelir.Listeler mahalle ve köy muhtarlıkları tarafından askıya çıkarılır.Bu listelerde varsa yanlışlıklar düzeltilir. Buna birinci yoklama denir.
Birinci yoklamanın sonunda ki listeler baz alınarak mayıs haziran ve temmuz aylarında şubeler
ikinci yoklamaların yaparlar. ikinci yoklamada sağlık, eğitim, boy kilo vs. bilgiler alınır. gerekli görülürse askeri hst.ye sevk edilir. ikinci yoklama elde ediler verilier ANK.ASAL D.BŞK.lığına gönderilir. Bilgisayar ortamında değerlendirilen bilgiler ışığında acemi birlikleri belirlenir.
sevk işlemi 20 yaşına girdiğiniz yılda bağli olduğunuz ask.şb. nin sevk döneminde yapılır. bu anlattıklarım normal prosedürdür. Yoklama kaçağı olduğunuz takdirde herhangi bir resmi işlem trafik kontrolü, polis çevirmesi vb durumlarda ortaya çıkar ve derhal şb. teslim edilir ve sevkiniz yapılır.yani sen en kısa zamanda herhangi bir askerlik şubesine gidip yoklamanı yaptırman gerekir. öğrenci olman bu durumu değiştirmez. Çünkü askerlik şubesinde size ait nüfus bilgileri dışında bilgi bulunmamaktadır.(ikinci yoklamaya kadar).tecil imkanınız varsa ve istiyorsanız belgeleri ya kendiniz elden teslim edebilir veya okulunuz öğrenci işleri kanalıyla gönderebilirsiniz. Be askerliğimi şubede yaptım. benim zamanımda böyle idi.
Konu sadi koç tarafından (28.Haziran.2010 Saat 21:23 ) değiştirilmiştir.
evet. bu yılın mayıs haziran temmuz aylarında son yoklamanızı yaptırmalısınız.
Teşekkürler sorunumu çözdüm askerlik şubesine giderekKorkulacak birşey yok herşeyi anlatıyorlar zaten
Sen Askermi Oluyorsun..Vaaayy Koçum Bnmm..xD
Seneye zaman geliyor ama tecil varBakalım ne zamana denk gelecek...
xD okuLunmu Var...
Okuyacam abi okulum olacak benimde
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Tweet