Shinji Okazaki'nin formasını giydiği Stuttgart, bir başka Japon oyuncu Gotoku Sakai'yi kadrosuna kattı.

Bundesliga'nın güçlü ekiplerinden Stuttgart, Albirex Niigata forması giyen bek oyuncusu Gotoku Sakai'yi kiralık olarak transfer etti.

20 yaşındaki oyuncu kiralık olarak Stuttgart'ın yolunu tutarken, en az 2013 yılına dek Alman ekibinin formasını giyecek. Japon yıldızın sözleşmesinde satın alma opsiyonu da bulunuyor

Kulübün Sportif Direktörü Fredi Bobic, Bundesliga'nın resmi internet sitesine yaptığı açıklamada iyi bir hamle yaptıklarını belirtirken, "Sakai, iki ayağı da son derece kuvvetli olan ve gelecek vadeden bir oyuncu. Bu yaşta sağ ve sol bekte bu kadar etkin bir oyuncu izlemedim." şeklinde konuştu.

Sakai'nin Japonya'dan takım arkadaşı olan bir diğer Stuttgart oyuncusu Shinji Okazaki de transferi değerlendirirken, "Sakai ve ben uyum içinde oynayabiliriz. Kendisi hücumlara katılmayı seven ve iki ayağını da iyi kullanan bir oyuncu." dedi.

Alman bir annenin oğlu olan 20 yaşındaki Gotoku Sakai ise zor bir karar verdiğini ancak kariyeri için önemli bir adım attığını belirtti.