Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yaklaşan Trabzonspor maçı, Emre Belözoğlu hadisesi ve transfer konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı
Spor Toto Süper Lig'in 16.haftasında Trabzonspor ile karşılaşmaya hazırlanan Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik direktörü Aykut Kocaman, karşılaşmanın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Hesaplaşma olarak görmemek lazım
Bu karşılaşmaya bir hesaplaşma olarak bakmanın yanlış olacağını belirten Kocaman, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi yaptığı açıklamada, "3 hafta öncesine kadar yarıştaki en ciddi rakibimiz olarak gördüğümüz bir takım var karşımızda. Potansiyelleri var. Puan farkını açma adına bizim için önemli bir şans. Tüm oyuncuların, seyircilerin de kafasında olacaktır, geçen sezon ne kadar haklı olarak şampiyon olduğumuzu göstereceğimiz bir maçtır. Duygusal olarak böyle bir şeye de ihtiyacımız var. Geçen sene eleştiri ve haddini aşan açıklamalar vardı. Ben buna karşı tepkimi koydum, mesafemi korudum. Sonradan Şenol Güneş benim yanıma geldiği için mahçup olduğumu aktardım. Bu sefer ben 'hoşgeldiniz' demeye, elini sıkmaya gideceğim. Gereği neyse yerine getireceğim. Taraftarımız da bu maça bir hesaplaşma olarak bakmasın. Biz 104 yıllık kulübüz. Bu tip küçük hesaplaşmalarla işimiz olmamalı " dedi.
Emre kararını ben verdim
Emre Belözoğlu'nun affedilmesinin sadece kendisi tarafından verilmiş bir karar olduğunu belirten Kocaman, "Etrafımda fikir aldığım, görüştüğüm insanlar var ama son kararı ben verdim. Aziz Yıldırım'ın da bu konuda bir isteği asla olmadı. Emre ile ilgili kararım netti. Sınırlar aşılmıştı çünkü. Kendimle ilgili sınır aşımı da vardı. O akşam ve ertesi güne kadar ulaşan süreçte olumsuz taraf daha fazlaydı. Sonra oturup, günün ayrışma değil, birleşme zamanı olduğunu düşündüm. Kimsenin kişisel sorunları, durumu, problem haline gelmemeli. Emre de olumlu adımlar atınca, onu kazanmanın daha doğru olacağına karar verdim. Hiçbir otoritenin bu karar sürecinde bana müdahalesi olmadı. Bizi hala diri tutan sahayı zayıflatmamamız lazım. Emre'nin de bence gerçek düşüncesi buraya geldi. Ayrıca, Cristian'la aralarında yumruklaşma yok. Ben ikisini iterek içeriye soktum. Sanırım o arada Emre'nin kafasına bir şey geldi ve o da kendisine vurulduğunu düşündü" diye konuşu.
Adaylardan birisi Borges
Transfer hakkında çarpıcı açıklamalar yapan tecrübeli teknik adam, "Hücum hattına takviye yapmak istiyoruz. Borges de adaylarımızdan birisi. Ancak listede sadece Borges yok. Forvete takviye yapacağız. Yüzde 99 olacak, yönetimin iradesi yüksek. Büyük ihtimal de yabancı olacak. Önceliğimiz forvet. Stoper arayışımız ise yok. Bugüne kadarki oyunlarımız gösterdi ki, eskisi kadar rakip kalede oynayabiliyoruz ama skor yapacak oyuncuya ihtiyacımız var. Bobo ve Nobre konusunda bir görüşmemiz olmadı. Ancak bu ihtimalleri de göz önünde bulundurmak gerekir" şeklinde konuştu.