Everton, MLS'te sezon bittiği için Mart ayına kadar boşta olan Fransız golcüyü geçici olarak kadrosuna katmayı düşünüyor.
Everton Menajeri David Moyes, New York Red Bulls'da forma giyen Thierry Henry'yi kiralamakla ilgileniyor.
MLS'de sezon sona erdiği için eski takımı Arsenal ile antrenmanlara çıkan Henry, ABD'de ligler Mart ayında başlayacağı için Avrupa takımlarında geçici bir süre de olsa oynayabilir
Everton benzer bir anlaşmayı Ocak 2010'da ABD'li milli oyuncu Landon Donovan'ı Los Angeles Galaxy'den üç aylığına kiralayarak yapmıştı. Tüm tunuvalarda 13 maça çıkan oyuncu iki gol kaydetmiş ve Ocak ayında kulüpte ayın oyuncusu seçilmişti.
Pazar günü Arsenal'in Everton'ı konuk ettiği maçta stadyumda olan Henry, Mavilerin patronuna teklif için bir fırsat verdi.
The Sun'a konuşan Moyes, "Maçtan önce ona zaten sordum. Eğer oynamak isterse bize haber vermesini istedim. Bir şeyler yapabileceğimizi umuyorum," dedi.
Everton bu sezon forvet açısından sıkıntı çekiyor. Takımın tek tecrübeli golcüsü olan Louis Saha, Arsenal'a 1-0 yenildikleri maçın ikinci yarısında kenara alındı. Sezon öncesinde Yakubu ve Jermaine Beckford'un satılması nedeniyle takımdaki alternatifler 19 yaşındaki Apostolos Vellios, Arjantinli Denis Stracqualursi ve daha yeni sakatlanan Victor Anichebe.
Öte yandan, Arsenal'in kanat oyuncusu Theo Walcott verdiği demeçte Fransız golcüyü aralarında görmek istediğini ifade ederek, "Thierry hâlâ iyi görünüyor, bizimle antrenmanlara çıkıyor ve taraftarın onu almamız için tezahürat yaptığını duyuyoruz. Böyle bir şansımız var mı bilmiyorum - bu konuyu Wenger'e sormalısınız. Hâlâ sağlıklı, MLS'te oynuyor ve futbol oynamaktan öyle keyif alıyor ki bırakmak istediğini sanmıyorum," dedi.