Juventus'un gözden düşmüş yıldızı Amauri, takımdan devre arasında kesin olarak ayrılmayı kafasına koyduğunu ve Fiorentina'ya gitmek istediğini söyledi.

Juventus'tan ayrılması beklenen Amauri Carvalho de Oliveira, Alberto Gilardino'yu Genoa'ya satan Fiorentina'ya gitmek istediğini açıkladı.

Bu sezon Antonio Conte'nin takımında forma giymemiş olan Brezilya asıllı İtalyan futbolcunun Olympique Marsilya ve Genoa'yı reddettiği iddia ediliyordu. Devre arasında takımdan ayrılmayı kafasına koyan Amauri, Gilardino'nun Genoa'ya transfer olmasının ardından Floransa ekibine gitmeyi istiyor.

31 yaşındaki futbolcu, TMW'ye yaptığı açıklamalarda konuyla ilgili olarak "Floransa muhteşem bir şehir, Fiorentina gibi tutkulu bir kulüple anlaşmaya varmakta hiçbir sorunum olmaz. Ücretimi azalmak da sorun değil, çünkü bu benim için en küçük meseledir. Onların ilgisinden onur duyuyorum, dedikodular gerçek olacak mı göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Marsilya ve Genoa dedikoduları hakkında da konuşan Amauri, sözlerine "Genoa'yı kesinlikle reddetmediğimi de belirtmek isterim. Onlarla yıl başından önce bir temasımız oldu ve başka bir görüşme ayarladık, ama bu görüşme hiç gerçekleşmedi. Sadece Marsilya'yı reddettim, çünkü bana istediğim uzunlukta bir sözleşme önermediler." diyerek devam etti.

Amauri ayrıca Juventus'la ilişiğinin kesildiğini söyleyerek bu konu hakkında da "Juventus'la aramdaki her şey geçen Ocak'ta bitti. Böyle bitirmek istemezdim, bana karşı olan bu hiddeti anlayamıyorum ve anlamak da istemiyorum. Bu kon benim için kapandı, artık burada kaybettiğim beş ayı yeniden kazanmak istiyorum." dedi.