Farkındayım... Ne yazık ki ''seni seviyorum''diyerek pot kırdım,juri yılın en iyi çıkış yapan aşığı seçti beni,sense sekiz dalda en iyi ihanetleri kaptın,tebrikler... (Küçük İskender) Pardösüsü olanlar kışı özlerdi. Ekmeği olanlar akşamı, uykusu olanlar geceyi beklerdi... ölüm beni çağırıyor... (Yılmaz Güney) Aslında bütün insanları sevebilirdim.Sevmeye ilk senden başlamasaydım... (Can YÜCEL) Kalbin kaç odalı bilmem ama bana düşe düşe tuvalet düştü... sıçtın hayatıma... (Küçük iskender) Kurtulmak için ne yapsam, biraz daha sana batıyorum.... (Cezmi Ersöz) Özletiyor bu çılgın sağanak seni, Sırılsıklam özletiyor biliyor musun? (Ahmet Telli) Kendine bile bölünmeyen tek asal sayıdır yüreğim- ki Yürek sadece benim sözlüğüme yakışır!" (Cezmi Ersöz) Çocuksun sen! Her ayrılıkta imlası bozulan... (Ahmet Telli) "Bir salakla asla tartışma.. Dışarıdan bakanlar hanginizin salak olduğunu anlayamayabilir.." (Dylan Dog) İçimde biriktikçe, beni yaralayan hüznümün ne olduğunu biliyorum. Hissettiğim yere kadar gidememekti, benim hüznüm. Hep, yarı yoldan dönmek... Hep, son anda vazgeçmek...
(Cezmi Ersöz) Her şey geçmişte kalıyor; ama hiçbir şey geçmiyor... (Kahraman Tazeoğlu) Beğendiğiniz bedenlere hayallerinizdeki ruhları koyup "aşk" sanıyorsunuz... (W.Shakespeare) Bizim çaydanlıktan dün bir cin çıktı.. Ve benden üç şey diledi. Onu unut. Onu unut. Onu unut. İlk ikisini gerçekleştirdim. Üçüncüsünü düşünmekteyim.. (K.İskender) Ben, yine de vazgeçmedim seni sevmekten. Eskisi gibi değil ama. Biraz buruk, biraz küs, biraz sitemkâr seviyorum artık seni... Dudaklarımı ısırıyorum artık adın geçince. Kavga falan çıkarıyorum. Eskisi gibi sakin değilim ama olsun... (Cezmi Ersoz) Herkes böyleydi aslında, herkes içindeki kötülüğün yasını paylaşacak birisini bulmuştu... (Cezmi Ersoz)
Sindiririm seni !! Adın, kan yapan bir organ olur bedenimde.. (Küçük İskender) Başkalarına imrenme, çok kimseler var ki senin hayatina imreniyorlar. (MEVLANA) Yüz kızartıcı bir suç değildir hırsızlık,Çalınan birinin kalbiyse eğer. (Can Yücel) ''Senden'' diyordum,''Seninle'' diyordum,''Senin için'' diyordum. Şimdi Sensizim.. Dünyanın en uzun gecesi 21 aralık değil, beni terkettiğin gecedir. Beni üzdüğün, yorduğun, yıprattığın gecedir.Bir kabahat mi gerçekten kendi dışında birine hayranlık beslemek? ! Gerçekten kırıyorsun beni, Bir nedeni yok. Yalnızca öptüm. (K. İSKENDER) "Gün gelir;herkesi köşe bucak kaçanları bile,hatta 'romantik' kelimesini bir suçlama gibi kullananları dahi kıskıvrak yakalar AŞK!" (Mevlana) ''Tek yanlı aşk kişiyi nasıl aptallaştırıyor Nasıl unutmuşum senin bir başkasını sevdiğini.." (Cemal Süreya) ''Seni düşünerek akıttığım yaşlarla yıkanıyor yalnızlığım şu an... (Küçük İskender) Hayvanlar insanlar için yaratılmıştır" diyor İncil. Belki de o yüzden bağlıyım sana. (Küçük İskender) İnsan ya acılarını unutmasını, ya da kendi mezarını kazmasını bilmeli.
(Balzac)
Büsbütün unuttum seni eminim, Maziye karıştı şimdi yeminim, Kalbimde senin için yok bile kinim, Bence sen de şimdi herkes gibisin (Nazım Hikmet) Emir kipiyle hazırola geçen cümleler kurmaktı niyetim sev beni demek mesela.. ''Nefret edilmeden yaşadıysam,o zaman hiçbir şey yapmamışım demektir... (Küçük İskender) Süs biter bir gün;gerçek osuruverir... (Küçük İskender) Ben sürekli gökyüzüne bakan terkedilmiş bir havaalanıyım... (Küçük İskender) Sesimi verirsen bir daha gelip rahatsız etmem seni buralarda... (Küçük İskender) İlk Görüşte Aşka İnanırım, Çünkü Bilenler Bilir, İkinci Görüş Hiç Olmayabilir. (Can Yücel) Koku, tad, sıcak... sende her aradığım vardı:Seni soğuk bulanlar, ısıtamayanlardı....
(Arif Nihat Asya) Gelecek Güzel Günlere Gebeydi,Kürtaj Ettiler (Özdemir Asaf) 'Senin bu kadar mutlu olmana, ancak senden bir şey almaya hazırlandıkları zaman izin verirler.' (khaled hosseini) "Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen. Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar ne kanatır. Gözlerinle gör...mediğin ama sesini duyduğun, varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek...Uzaktan sevmek en güzelidir bazen." (Elif Şafak) İçin temiz olmadıktan sonra hacı hoca olmuşsun kaç para? hırka, tespih, post, seccade güzel ama Tanrı kanar mı bunlara? (Ömer Hayyam) Yalnızım diye üzülmüyorum .. Çünkü biliyorum . Yalnız insanın ihanet edeni de olmaz .. (Necip Fazıl Kısakürek ) Aşk dediğinin boyutu değil İşlevi önemli sevgili.. Allah"ı çok sevsen ne olur ibadet etmedikden sonra sevabı yokki ! (Eniç Nakie) ''Gökyüzü yesen açlığın geçmez,sen ki çok kişilikli bir yalnızlık uzmanısın... (Küçük İskender) Fazla ciddiye almayın bu hayatı nasıl olsa içinden canlı çıkamayacaksınız !... (Küçük iskender) ''Hiçbir şeyi tamamlayamadım,bitti diyemem... (Küçük İskender) Gönlünde olanı benden gizleme ki benim gönlümdekide ortaya çıksın.. (Mevlana) Tek kişilikmiydi ki bu şehir? Sen gidince, bomboş kaldı... (Ö.ASAF) Radyo oyunlarına benzer insan hayatı hep arkası yarın,arkası yarın... (Küçük İskender) Sen.. Pardon "Siz" demeliydim.. Siz kaç yüzlüydünüz? Ben yanlışlıkla hanginizi sevdim? (Özdemir ASAF) Yani simdi gözLeri sana benzeyen bi kızım oLmayacak mı ? (Kahraman Tazeoğlu) Bugün kitap izledim,film okudum,yemek dinledim,müzik yedim..aklım sendeydi hiçbirşeyi doğru yapamadım..şaşkınımm...evetttt... (K.İSKENDER) Ah be anne.. Taşa oturma karnın ağrır diyeceğine Aşık olma kalbin kırılır deseydin Taşlardan ayırırmıydım hiç kıçımı.. (Cem Küçük) Giden sevgilinin arkasından su dökmek lazım ama küçük su...
(K.İSKENDER) KADIN dedi ki : A sadi meğer ne kadar vefasızmışsın ! Bunca yıl geçti aradan ne bir mektup ne bir haber? ADAM dedi ki : Ey sevgisi kalbimde yer edinen selvi boylu,senin yüzünü görme bahtiyarlığından ben mahrum iken, o şerefi postacıya mı bağışlasaydım? (Katre-i Matem /İskender PALA)