Elimizde bir 8 dk'Lık birde 6 dk'lık kum saatleri var ve bizden bu kum saatleri ile 10dK'yı net olarak bulmamız isteniyor.
iyi ŞansLar =)
Elimizde bir 8 dk'Lık birde 6 dk'lık kum saatleri var ve bizden bu kum saatleri ile 10dK'yı net olarak bulmamız isteniyor.
iyi ŞansLar =)
Her ikisini de 5 kere çeviririz. 8 dakikalık olan bunu 40 dakikada tamamlar. 6 dakikalık olan ise 30 dakikada tamamlar...
6 dakikalık bittiği andan 8 dakikalık bitenee kadar geçen süre 10 dakikadır.
6 dk lık olanı tam bitene kadar kullanrız 8 dk lık olanıda yarısnda kapatırız 6+4=10 yapar
ne kasayım ya normal saati kurarım 10 dk olunca zırıldar.
bunu isteyen olursa da kafa göz dalarım
Şimdi yanlış hesaplamadıysam cevap şöyle
İkisini aynı anda dökmeye başlarım.6dk kalık bittiği zaman diğerinin akmasını durdururum.8dk kalıkta geriye 2 dakika kalır.Sonra 6 dakikalık ile 2 dakikalığı boşaltırım.Bu seferde 2 dakikalık bittiği zaman diğerini durdururum.durduğumdan ise geriye gene 2dkkalık kalır.
Toplamda ise 6+2+2=10 yapar.Nasıl ama
Evet biraz karışık oldu ama olayı çözmek sanırım anlatmaktan çok daha zor.Teşekkürler ya havaya girdim bak
Anlatmamda sorun oldu heralde baştan alayım olayı şimdi ikisini aynı anda dökmeye başladım.6dkkalık bittiği zaman diğerinin akması durdurulur.Yani 2 dkkalık kum kalır.Şimdi geriye kalan 2dkkalık ve 6 dakikalık dökülür.Şimdi iki dakikalık kum bitince geri kalanın akması durdurulur.Şimdi toplamda ne oldu 6+2=8 olur değil mi?Şimdi o akması durdurulan vardı ya onda ne kadar kalmıştı 4.Bunu nasıl ikiye böldün diye soracaksınız?2 dakikalık kum saati bittiğinde diğer kum saatini yan yatırırsanız kum ikiye ayrılır.Yani bir köşede 2 diğer köşede 2 kalır.İstediğin tarafı boşaltmak sana kalır.
En nihayetinde sonuç 6+2+2=10 olur
Konu AnaKin tarafından (23. April 2009 Saat 19:20 ) değiştirilmiştir.
oo yan yatırmak falan hile var bunda![]()
4 dakikalık nasıl ikiye bölünecekki. Sonuçta 6 dakikalık değilmi kum saati ?
3-3 bölünür dediğin gibi yaparsak.
Edit: Çözdüm. 6 dakikalıkta 4 dklık kaldıktan sonra ters çevirip 2 dklık tarafı boşaltıyoruz
Hahahaha anladın olayı Ozan
Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)
Tweet