Şike soruşturmasına kamuoyu tarafından ilk günlerde verilen değer ve kredinin azaldığını üzülerek görüyorum. Özellikle Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar nezdinde soruşturmanın güvenilirliği daha fazla sorgulanıyor.

Çünkü; İlk günlerde basına sızdırılan birçok bilginin karşılığını henüz göremedik. Bazı maçlarda iddia edilen şike-teşvik faaliyetini kanıtlayacak hiçbir belgeyi okuyamadık.

Üst üste gelen birkaç soru işareti (Şike/teşvik metası olan para fotoğrafı veya seri numaraları var mı? Bu kadar maç konuşuldu 3 futbolcu tutuklu. Korcanın durumu da netameli v.s.) şüpheci kesimin istediği bulanık alanı sağladı.

TEK TEK BAKALIM:

1- Emniyetin raporundaki maçlar

G.Birliği-F.Bahçe: 2-4: Tutuklu şüpheli yok.

F.Bahçe-Konya: 2-0: Tutuklu şüpheli yok.

Eskişehir-F.Bahçe: 1-3: Tutuklu şüpheli‚ teknik adam ve son 10 dakika oynayan futbolcu.

Eskişehir-Trabzon: 0-0: Trabzon cephesinde tutuklu şüpheli yok.

Bucaspor-F.Bahçe: 3-5: Başta Şike dendi şimdi Girişim yapıldı kabul edilmedi deniyor.

G.Birliği-Trabzon: 1-2: Her iki kulüp tarafından da tutuklu şüpheli yok.

Karabük-F.Bahçe: 0-1: Karabük cephesinde tutuklu şüpheli yok.

F.Bahçe-İBB: 2-0: İ. Akın önce şikeyi itiraf etti sonra Baskı altında zorla aldılar diye inkar etti.

Sivas-F.Bahçe: 3-4: Kaleci Korcan tutuklu ama Korcanın tutuklanmasına neden olduğu iddia edilen ve yediği gol nedeniyle alındığı öne sürülen otomobil alınmamış.

Beşiktaş-İBB: 3-2 (Türkiye Kupası final maçı): İ. Akın önce şikeyi itiraf etti sonra Baskı altında zorla aldılar diye inkar etti. İskender Alın da aynı şekilde...

Bursa-İBB: 1-1: İskender Alının teşvik aldığı iddiası var.

Trabzon-Bursa: 1-0: Bursa cephesinden de Trabzon cephesinden de şüpheli yok.

Trabzon-İBB: 3-1: Trabzon cephesinden de İBB cephesinden de bu maçla ilgili şüpheli yok.

F.Bahçe-A.Gücü: 6-0: Uğur Uçarın Evet şike teklifi geldi‚ reddettim dediği iddiası var.

2- Haberleri hatırlayalım:

- Emenikenin para alırken görüntüleri var: Nerede?

- A. Kıratlı ve B. İşcenin otomobillerinin bagajında teşvik parasının fotoğrafı çekildi: Yok!

- Korcana otomobil hediye edildi otomobil ablasının üstüne yapıldı: Korcanın abla ya da kız kardeşi yok

- Eskişehirde parayı Bülent Uygun aldı; Ümit Karan dağıttı:
Bir tane Eskişehirsporlu futbolcu ifadeye çağrılmadı. Sezer Öztürk ise Fenerbahçeye transfer karşılığı oynamadı iddiasıyla ifade verdi; savcılıktan serbest bırakıldı.
- Fenerium poşetinde para vardı: Nereden bilebiliriz? Belki şüphelilerin ifadesindeki gibi forma vardı? Delillendirilememiş ki!

3- Sanem Altan ve Rasim Ozan Kütahyalının sözleri:
- Bu tür soruşturmaların en büyük savunucusu Taraf
gazetesinden kısa bir süre önce ayrılıp Takvime geçen Rasim
Ozan Kütahyalı tutuklu şüpheli Korcanın ifadelerinden haberdar olduktan sonra CNN Türk ekranlarında Hakim ve savcılar bu konuda yanlış yapmışlar dedi.

- Sanem Altan Fenerbahçe kesin şike yapmış diye hüküm bildirdiği yazısında sadece F.Bahçe-İBB maçı için Şike diyebilmiş. (Orada da bir maddi hata yapmış ama sonraki yazısında hatasını kabul etmiş) Sivas ve Eskişehirle ilgili Altan bile bir şey bulamamış.

4- Peki sen ne diyorsun?
Başından beri Türk futbolu için çok önemli bir soruşturmadır ve gereklidir diyorum. Ayrıca şikeye bulaşmış takımların küme düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama zaten tek başına bir maçta şike yapılsa bile ceza alınacakken birçok maçı şaibeli kılacak iddiaların sızdırılmasının soruşturmaya zarar verdiğini düşünüyorum.

Yukarıda yazdığım gazete haberlerinin belgeleri iddianamede yer alacak mı göreceğiz. Belki de TFFye gönderilen 26 klasör içinde yer alıyordur.

Ancak iddianamede bu haberlere ait belgeler olmazsa birçok gazete açıkça Kandırılmış; Kullanılmış demek olacaktır. Böyle bir durumdan en çok soruşturma ve emniyet yara alacaktır.

BEŞİKTAŞA DÜŞMEYECEKSİNİZ DİYE KİM BİLGİ SIZDIRDI?

Fenerbahçe kesin şike yaptı ya! Fenerbahçe Başkanı ve 2 yöneticisi tutuklu ya!
Fenerbahçeye Elinizdeki yabancılardan kurtulun dendi ya!
Fenerbahçeli yerli futbolcular Bank Asyada da oynarız diyor ya!
Emenike-Lugano- Niang-Güiza-Stoch tek tek kaçıyor ya!
Özetle Fener düşüyor ya!

Peki;
Hocası ve asbaşkanı tutuklu olan kulüp;
Kobe ile transfer görüşmesi yapıyorsa‚
Bir tane yabancı oyuncusuyla ilgili gidecek-kalacak falı açılmıyorsa‚
Bir tane Beşiktaş muhabiri-yazarı Bu takım düşerse kimler kalır haberi yapmıyorsa

A- Fenere Siz düştünüz; Beşiktaşa Size bir şey olmayacak diye bilgi üflendi.
B- Beşiktaş küçük takım olduğundan kimsenin umrunda değil!
C- Gözü bağlı Adalet Hanım hasta Beşiktaşlı!
D- Beşiktaş medyası bu tür haberlere girmek istemeyecek kadar rahat!

Benim cevabım A şıkkı.
Ama o zaman 2 sorum var:
1- Fener düşüyorsa Beşiktaş nasıl kalıyor?
2- Durum böyleyse bu bilgiyi kim üfledi?