Status :
Nereden : Margáir
Konular: 1.565
Aldığı Beğeniler: 181
Maurice Ross [ Kocaeli'nin İskoçyalısı ]
Maurice Ross
2008-2009 sezonunda 21 haftayı geride bıraktık ve bu geride bıraktığımız toplam 189 maçta en büyük şoku Galatasaray’ı 2-5 yenen Kocaelispor yarattı. Pazar akşamki o çok sürpriz galibiyete kadar ben, Körfez’de İskoç bir futbolcunun oynadığını bilmiyordum. Böyle bir sonuç çıkmasaydı belki yine bu kadar çok ilgilenmezdim.
3 şubat 1981 doğumlu, sağ bek Maurice Ross, futbola doğduğu Dundee’de değil de İskoçya’nın ikiz kulelerinden Rangers’ta başladı. Rangers U-21 takımının kaptanlığına getirilen Ross, 2000 ve 2001 sezonlarında genç takımla şampiyonluklar yaşadı.
Alex McLeish döneminde Rangers A takımına alınan Ross, 2002-2003 sezonunda takımın değişmez futbolcularından biri oldu. Aynı dönemde Berti Vogts tarafından ulusal takıma çağrılan Maurice, 2002′deki Güney Kore maçıyla milli kariyerine başladı.
Maurice için mutlu günler pek de uzun sürmedi. 2003 hatta 2004′e kadar takımın önemli oyuncularından biriyken sonra gözden düştü ve kendini çok kısa bir süre için Championship takımlarından Sheffield Wednesday’de buldu. Wednesday’den sonra yine kısa bir dönem için Wolverhampton Wanderers’a transfer olan Ross, 2006-2007 sezonunu Millwall’da tamamladı.
2007′den Kocaelispor’a imza attığı güne kadar Tippeligaen’de Viking forması giyen Ross, sahada, soyunma odasında yani futbolla ilgili her yerde kavgacı kişiliğiyle tanınıyor ve bu özelliğinden az da çekmemiş.
2008-2009 sezonunun devre arasında 6 aylık bir sözleşmeyle Kocaelispor’a gelen Ross, 22 yaşındaki futbol grafiğine bir daha asla dönemedi. 22 yaşında İskoçya milli takımına çağrılan sağ bek, yıllar geçtikçe ilerlemesi gerekirken daha da düştü ve gittiği takımlarda bir türlü tutunamadı. Britanya futboluyla Türk futbolunun bir yakınlığı olmasa da Ross için Kocaelispor, önemli bir -belki de son- şans olacak. Maurice, eğer Türkiye’de de tutunamazsa henüz 28 yaşında üst düzey futbolla bağlarını koparabilir.
Dar Alanda Uzun Paslar.
Tweet