111 Kodlu Hollanda - İspanya: Ve Dünya'nın en büyüğünü belirleyecek maç geldi,çattı.
Hollanda,bu adıma gelene kadar bütün maçlarını kazandı.Eleme grupları,Dünya Kupası grubu,2.tur,çeyrek final,yarı final derken Portakallar mükemmel bir seri oluşturdu.Bu takım tam 14 maçtır kazanıyor.Eski günlerinden uzak,tam bir Turnuva takımı görünümüne bürünen Hollanda'nın,Almanya ile kimlik değiştirdiğine inanlardanımŞaka bir yana,Portakallar'ın teknik direktörü Bert van Marwijk,kendisininde atak futboldan yana olduğunu,fakat Kupa kazanmak için bu sistemin daha faydalı olduğunu söyledi.Şu ana kadar işe yarayan bir taktik anlayışı izledik.Bakalım finalde neler yapabilecekler?
İspanya ise şüphesiz herkesin kabul edeceğini düşündüğüm gibi,şu an Milli Takımlar arasında en iyi futbolu oynayan takım olarak göze çarpıyor.Almanya'yı da yabana atmak olmaz fakat son maçta neler olduğuna hepimiz tanık olduk.İspanya %60'lar civarında topla oynama yüzdesi mevcut.Bunun karşılığını da Finale yükselerek aldılar.
Maç tahminine gelince Final maçlarının geleneği olan 'Az gol,bol mücadele' teorisine bende ayak uyduruyorum.Erken bir gol gelmediği taktirde az gollü bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.Ama erken gol olur,bu golü de Hollanda bulursa,gollü bir maç bizi bekler.Ancak erken golü İspanya bulursa da mükemmel topla oynama yüzdesi ve sağlam savunmasıyla gol yiyebilme ihtimalini çok düşük görüyorum.İki tahmin öneriyorum:
Tahmin: Alt ve 0-1 gol Oranlar: 1,35 ve 2,25
JezabeL.