191 Kodlu Uruguay - Almanya: Yarı Finalde karşılaştıkları takımların kalelerine bile gitmekte zorlanan iki ekip karşı karşıya geliyor.
Uruguay,Hollanda karşısında cezalı ve sakat oyuncularının da etkisiyle sahada silik bir futbol sergileyerek finale kalma şansını kaybetti.Ancak bir uzaktan gol bir de son dakika da atılan duran top golüyle 2 gol bulmayı başardılar.Zaten başka türlü kaleye gidemediler.
Almanya ise önceki turlarda görkemli skorlar alarak çıktığı İspanya karşısında çaresizliğin ne demek olduğunu tüm ayrıntılarıyla anladı.İspanya kalesinde yalnızca 2.yarıda oyuna giren Tony Kroos'un şutuyla tehlike yaratabildiler.Sahada oynadıkları futbol,maç öncesi Joachim Löw'ün ''Atak futbol oynayacağız.İspanya'yı ancak bu şekilde durdurabiliriz'' tezinin çürümesine neden oldu.
Maç tahminine gelince,ben turnuvaya renk katan Almanlar'ın Uruguay karşısında galibiyete uzanıp,4 sene arayla ikinci kez üçüncülüğü kazanacağını düşünüyorum.Üst seçimi de mantıklıdır.Benim bir de Özel Etkinlik çerçevesinde deneyeceğim tahmin 'Klose Gol Atar' seçeneği olacak.Hem Ronaldo'yu yakalayabilme hem de turnuva gol krallığına ulaşabilme gibi hedefleri varken Klose'nin boş geçeceğini düşünmüyorum.
Tahminler:Almanya kazanır,üst,Klose gol atar. Oranlar(Sırasıyla) 1,50,1,35 ve 2,00
JezabeL.