Sezon başında Barcelona'ya transfer olan Alexis Sanchez, Messi'nin başarılarını tekrarlamayı hedefliyor.

Barcelona'nın başarılı oyuncusu Alexis Sanchez, takım arkadaşı Lionel Messi'nin başarılarını tekrarlamak istiyor.

Geçtiğimiz yaz 26 milyon avro karşılığında Udinese'den Barcelona'ya transfer olan Şilili oyuncu, kariyerindeki hızlı yükselişine rağmen hala çok yolu olduğunu düşünüyor.

Skysports'un internet sitesine konuşan Sanchez, "Henüz çok önemli bir başarım olmasa da kariyerimin şu ana kadar olan kısmından oldukça memnunum. Barcelona'da adım adım ilerliyorum. Özellikle Messi'den çok fazla şey öğreniyorum. Kesinlikle dünyanın en iyi oyuncusu." dedi.

Messi gibi kulüp tarihine geçmek isteyen genç oyuncu, "Uzun yıllar Barcelona'da kalmak istiyorum. Başarı hedefi olarak Messi'yi örnek alıyorum. Yani her şeyi kazanmam gerekiyor." şeklinde konuştu.

Katalan ekibinin formasıyla şimdiye kadar 5 gol atan 23 yaşındaki oyuncu, ayrıca İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası ve Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandı.