Everton'ın genç yıldızı Jack Rodwell, İngiltere'nin bu hafta oynadığı hazırlık maçlarında ilk kez milli takım forması giymenin heyecanını yaşamıştı.

The Guardian'a konuşan 20 yaşındaki oyuncu, "Geçtiğimiz cumartesi günü İspanya karşısında sahaya adım atmak, benim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Bu benim ilk maçımdı. Eğer bu kadroda yer alabilirsem, gerçekten çok mutlu olurum. 21 yaş altı takımlarında beraber oynadığım isimler vardı. Bütün oyuncular beni oldukça hoş karşıladı. Bazılarını Everton'dan tanıyorum. O kapıdan adım atar atmaz kendimi rahat hissettim." ifadelerini kullandı.

Takımın bir başka genç ismi, Manchester Unitedlı Phil Jones'un salı günü gösterdiği performansa da övgüler yağdıran Rodwell, "Gerçekten iyi oynadı. İyi koşular yaptı. Gerçekten harika bir yetenek." dedi.

Hangi pozisyonda oynamayı tercih ettiği sorulduğunda ise Rodwell, "Hemen hemen her yerde oynadım. Ülkem için orta sahanın neresinde görev verilirse oynarım. Forvete yakın olmak ve birkaç şut çekmek ise oldukça heyecan verici. Phil Jones daha geride kaldığı dönemde, Capello bana ve Gareth Barry'ye ileri çıkmamızı ve ceza sahasına yakın olmamızı söyledi. Bunu başardığıma inanıyorum. Genel olarak performansımdan memnunum." şeklinde konuştu.

Genç oyuncu son olarak forma rekabetine de değinerek, "Forma rekabeti oldukça sağlıklı bir şekilde sürüyor. Ayaklarımın yere basmasını sağlamalıyım, çok çalışmalıyım ve Everton'da oynayabildiğim kadar çok oynamalıyım." ifadelerini kullandı.