Noel... Bu yılın sonuna yaklaşmadan önce yaşanan son haftalar. Bu günlerde bir yerlerde futbol topuna çok vurulmasa bile birileri halen futbol hakkında konuşmaya devam ediyor.2011 yılı da futbol konusunda konuşanların epey malzeme verdiği bir yol oldu...
Keys and Gray 'Kadın hakem...' |

"Kadın hakem ofsayttan ne anlar?"
- Richard Keys, mikrofonların açık olduğunu unutup, kadın hakem hakkında yorum yapınca fena yakalanmıştı.
Liverpool-Wolwerhampton maçının yardımcı hakemi Sian Massey hakıknda "Kadın hakemler futboldan ne anlar. Bunlar ofsaytı bile bilmezler" diye konuşan Keys ve diğer anlatıcı Andy Grey, büyük eleştiri almıştı. Daha sonra yayıncı kuruluş Sky, bu olay üzerine özür dilemişti.

Balotelli... 'Neden her zaman sen?' Balotelli yeteneği ve yaptığı taşkınlıkları ile İngiltere'yi de ikiye bölmüş durumda ve herkes bu konuda başka bir fikir sahibi...
"O [Wayne Rooney] çok iyi bir oyuncu ama Manchester'da değil..."
- Kim iyi peki Mario?
'Onun yüzünde sanırım alerji vardı. Neden bilmiyorum ama şişmişti..."
- Manchester City menajeri Roberto Mancini, bir Avrupa Ligi maçında çimlerden dolayı alerji olmuştu ve bu durumu Balotelli bu şekilde açıklıyordu.
'Onu hapse koyabilir misiniz?'
- Roberto Mancini, zaman zaman kendisini bunaltan Mario Balotelli için kesin çözüm önerisini sunuyor.
'Eric Cantona belki çok iyi bir oyuncuydu ancak ben daha farklıyım...'
- Balotelli, bir televiyzon programında Cantona'yı taklit etmek istemediğini söylemeye çalışıyor...
'Bu çocuklara önemli bir mesaj olabilir. Onlar havai fişekleri bu şekilde kullanmamalılar...'
- Evinde havai fişek patlayan Mario Balotelli, aslında bunun kendi suçu olmadığın da söyledi. Bunu yapan Balotelli'nin arkadaşıydı ve o, Manchester United maçında 'Neden her zaman ben?' t-shirt'ü giydi...

Zlatan Ibrahimovic, bu yıl da dilini tutamadı. 'Ben Zlatan' adlı kitabında yine çok farklı cümleler kurdu...
"Guardiola'ya bağırdım, 'Mourinho konusunda altına S**yorsun' dedim..."
- Ibra'nın bu sözü, Barça forması giydiği günlerde Pep ile yaşadığı sorunlara ışık tutar nitelikte...
"Çok kötü bir yönetim hamlesi...'"
- Ibrahimovic, kendisini gönderen Barcelona'yı bu şekilde eleştirmişti...
"Malmö'de havai fişeklerle eve zarar vermek istememiştim. Evde güzel yemekler yiyorduk..."
-Zlatan, Balotelli ile ruh akrabalığının olduğunu kabul ediyor...

Bu savaş hiçbir zaman sona ermeyecek. 2011 yılında da Pele ve Maradona, 570 bininci kez ağız dalaşına girdiler...
"Eğer beni bilmiyorlarsa, Messi ve Maradona'nın evine gollerimden oluşan bir DVD yollayacağım..."
- Pele, kendisini daha önce hiç izlemediğini söyleyen Lionel Messi hakkındaki planlarını açıklıyor.
"Bireysel bir karşılaştırma yaptığımda Neymar'ın daha eksiksiz bir futbolcu olduğunu görebiliyorum..."
- Pele her daim olduğu gibi Neymar ile Messi'yi karşılaştırıyor...
"Pele sanırım yanlış hap aldı. Gece içmesi gerekeni sabah, sabah içmesi gerekeni ise gece içti."
- Maradona, Pele'nin açıklamalarından sonra böyle bir yorumda bulunmayı tercih ediyor...

2011 yılı da, tıpkı önceki yıllar olduğu gibi bol bol El Clasico muhtabbetine sahne oldu.
"O sadece bu odanın (basın toplantısının düzenlendiği oda) kahrolası hocası, ustası. Ben onunla bu konuda başedemem. Onun ayak oyunlarına gelmeyeceğim."
- Guardiola, bir El Clasico öncesinde yine Jose Mourinho ile atışma halinde.
"Mourinho, İspanya futbolunu mahvediyor..."
- Barcelona defansı Pique, Mou hakkında böyle konuşuyor...
"Bu mücadele adil değil..."
- Jose Mourinho, bazen böyle de konuşabiliyor.
Geri kalan en iyi demeçler...
"Tevez takımın çürük elması. Futbol için bir utanç. Bu kulüpte yaptığı iyi şeyleri unutabilir. Profesyonel bir futbolcunun bu tip bir davranışta bulunmasının izahı yoktur."
- Graeme Souness, Bayern Münih maçında oyuna girmek istemeyen Arjantinli oyuncu için televiyzonda böyle konuştu.
"Başka bir P. Scholes gelecek mi? Hayır. Milyon yılda bir..."
- Ryan Giggs, futbolu bırakan yakın arkadaşı hakkında konuşuyor...
"Zenginim, yakışıklıyım ve iyi bir futbolcuyum. İnsanların beni kıskandığını düşünüyorum. Başka bir açıklaması yok."
- Cristiano Ronaldo Dinamo Zagreb'i deplasmanda 1-0 yendikten sonra kendisine yöneltilen eleştirilere bu şekilde cevap verdi..
"Napoli bir Süpermarket değil...'
- Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, transfer piyasası hakkında konuşuyor...
Tweet