Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Real Mallorca'ya karşı 1-0 geriden gelip 1-2 kazandıkları maçta risk almak zorunda kaldıklarını söyledi.
İlk yarıyı önde kapatan başkent ekibi, ikinci yarıda Gonzalo Higuain ve Jose Callejon'un golleriyle üç puanı almıştı. 48 yaşındaki Portekizli, kendilerine bu önemli üç puanı getiren birkaç hamle yapmak zorunda kaldığını açıkladı.
Maçtan sonra konuşan Mourinho, konu hakkında "Kazanmak için ikinci yarıda risk almak zorundaydık. Marcelo'yu çıkardım çünkü iki kanat oyuncusu ve merkez forvetle oynayan bir rakibe karşı üç savunmacı kullanmak istedim. Fabio [Coentrao], Sergio [Ramos] ve Pepe'de karar kıldım. Çoğu zaman bir oyuncu, bir diğerinin yerine kötü oynadığından dolayı değil, taktiksel değişiklikten dolayı tercih edilir." ifadelerini kullandı.
Daha sonra Mallorca hakkında konuşan Mourinho, sözlerine "Müthiş bir teknik adamı olan bir takımla karşılaştık, savunmada çok iyi organize oldular. Tarzımızı ve güçlü yönlerimizi biliyorlardı. Tüm takım olarak çok iyi konsantre oldular ve kontratağı beklediler. Muhteşem bir ilk yarı geçirdiklerini düşünüyorum. Bazen rakibinize hakkını teslim etmelisiniz." ifadeleriyle devam etti.
Real Madrid, 46 puanla lig liderliğini devam ettiriyor.