Portekizli teknik adam, Pepe'nin Messi'nin eline kasten basmadığına inandığını söyledi ve basının onu rahat bırakmasını istedi.
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lionel Messi'nin eline kasten basmakla suçlanan oyuncusu Pepe'yi savundu.
Santiago Bernabeu'da oynanan Clasico'da Pepe, yerde yatan Lionel Messi'nin eline basmış ve bu hareketinden sonra hem İspanyol, hem de dünya basını tarafından topa tutulmuştu.
Mourinho, bu hareketinin bilinçli olmadığını açıklayan ve özür dileyen Pepe'ye destek oldu ve konu hakkında yarınki Athletic Bilbao maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yaptı.
Portekizli teknik adam, vatandaşına "Eğer Pepe bu hareketinin bilinçli olduğunu söyleseydi, bu benim canımı gerçekten sıkardı. Ama bu hareketin kasıtlı olmadığını söyledi, ben de ona inanıyorum. Eğer bir yalancı olduğunu düşünüyorsanız, söyleyin. Artık bu sonu gelmeyen hikayeye bir son verelim." ifadeleriyle destek verdi.
48 yaşındaki teknik adam daha sonra, geçen sene futbolcusu Marcelo'ya ırkçılık yapmakla suçlanan Sergio Busquets'e gönderme yaparak sözlerine "Geçen sezon bir futbolcunun ırkçılık yaptığı şüpheleri vardı, kimse buna inanmadı, UEFA bile. Şimdi Pepe hareketin kasıtlı olmadığını söylüyor [ve kimse ona inanmıyor]." ifadeleriyle devam etti.
Pepe, Athletic Bilbao maçında sakatlığından dolayı forma giyemeyecek