Gamper Kupası, her yılın Ağustos ayında Barcelona kurucusu Joan Gamper'in anısına Camp Nou'da gerçekleştirilen sezon açılışı mücadelesidir. Bu maçta yeni transferlere ve genç oyunculara da şans verilir. 2005 yılında Fabio Capello'nun Juventus'u, normal süresi 2-2 biten çekişmeli maçı penaltılar sonucunda kazanmayı başarmıştı.

O yaz, Inter Başkanı Massimo Moratti, İtalyan basınına yaptığı açıklamada: "Eğer çılgın bir para harcayacak olsam, kesinlikle Messi'yi alırdım. Beni uzun bir süredir bu denli etkileyebilen başka bir oyuncu daha olmadı." ifadelerini kullandı.

Bir önceki sezon Barcelona formasıyla ilk maçına çıkan oyuncu, kulüp tarihinin en genç golcüsü olmayı başarmış (daha sonra bu rekor Bojan tarafından geliştirildi), Arjantin'le genç seviyede dünya şampiyonu olmuş ve Juventus'a karşı Moratti'nin ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Bu, Messi-mania'nın ilk defa tecrübe edildiği zamandı.

Daha ne kadar sürebilir? | Messi şimdiden üç adet Ballon d'Or kazandı ve henüz 24 yaşında

Taraftarlar yeni sezona girerken her zaman iyimser ve inançlı olmuşlardır ve bazen bu inanç, realizme galip gelir. Ancak Barça iyimserliği uzun bir süre boyunca Real Madrid'in dominasyonu karşısında çaresiz kalmıştı. Daha sonra Rijkaard, Ronaldinho ve Eto'o eski güzel günleri geri getirdiler. Sonra MEssi geldi. 100 bin Katalan, bu genç yıldızın Fabio Cannavaro, Patrick Vieira, Giorgio Chiellini, Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero ve Zlatan Ibrahimovic karşısında neler yapabileceğini görmek istiyordu.

Pep Guardiola Barça'sıyla karşılaştırıldığında, çok olağan bir durum o maç için söz konusu değildi. Juventus ilk yarı yüzde 62'lik bir topa sahip olma oranına sahipti ve bir saat boyunca maçı önde götürdü. Ancak Messi, Juve ile tek başına mücadele etti, rakip savunmayı çaresiz durumlara düşürdü.

Kalabalık çıldırmıştı. 'Messi-Messsssi-Meeeesssssi' sesleri stadyumda yankılanıyordu. O maçla birlikte, 'genç Messi' ile 'süper yıldız Messi' arasındaki ince çizgi çekilmeye başlanıyordu.

Kalabalık çıldırmıştı. 'Messi-Messsssi-Meeesssssi' sesleri stadyumda yankılanıyordu. O maçla birlikte 'genç Messi' ile 'süper yıldız Messi' arasındaki ince çizgi çekilmeye başlanıyordu.

Andres Iniesta'ya 25 metrelik muhteşem bir asist yaptı. Rijkaard onu, taraftarlar tarafından ayakta alkışlanması için 90. dakikada oyundan çıkardı. 18 yaşındaki oyuncu, dakikalarca alkışlandı.

Maçın ardından Fabio Capello, Messi'nin potansiyelinin farkına varmıştı. "Tüm hayatım boyunca, bu kadar genç bir yaşta, bu denli yetenekli bir oyuncuya tanık olmamıştım. Hele ki dünyanın en ağır formalarından birini giyiyorken." ifadelerini kullandı İtalyan teknik adam.

Bununla da yetinmedi ve şöyle devam etti: "Bu çocuk, topla istediği her şeyi yapabiliyor. Yazın 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda şampiyonluk görmesi önemliydi elbette, ancak bu performans bambaşka bir şey. Burada kendi yaşındaki çocuklarla değil, gerçek adamlarla birlikte, onların seviyesinde oynadı."

Messi, işte böyle ortaya çıktı.