Teknik direktör Roberto Mancini'nin aksine, City'nin savunmacısı yoğun ocak ayı fikstürü için sabırsızlanıyor.

Manchester City Teknik Direktörü Roberto Mancini, geçtiğimiz günlerde yoğun fikstürden şikayet etmiş ve Sunderland maçının hemen iki gün sonra Liverpool ile karşılşacak olmalarının zorluğundan bahsetmişti.

Ancak başarılı savunma oyuncusu Vincent Kompany, bu konuda hocasıyla aynı görüşleri paylaşmıyor. Mancini'nin endişelerini anladığını söyleyen Belçikalı oyuncu, yine de bu zorlu fikstürün gelmesi için sabırsızlandığını ifade etti.

Gazetecilere konuşan Kompany, "Kişisel olarak bu fikstürü çok sevdim. Bu ayı sabırsızlıkla bekliyorum ve her maçın çok büyük olacağının farkındayım. Bu durum beni bir üst seviyeye taşıyor ve takımın da konsantrasyonunu arttırıyor. Her zaman dinlenme fırsatı bulan oyuncuların sakatlıklara karşı daha şanslı olduğunu düşündüm. Ancak takımdaki tüm oyuncular maç oynamayı seviyor. Taraftarlarımız da birçok maç seyretmek istiyor. Benim için daha fazla statta olmak ve daha az antrenmana çıkmak iyi bir şey. Ancak yine de bizim için en iyisini düşünen insanların endişelerini anlayabiliyorum." ifadelerini kullandı.

City son maçlarda kaybettiği puanlar nedeniyle 5 puanlık avantajını yitirmişti. Takım şu an ezeli rakibi Manchester United ile zirveyi paylaşıyor.

Ancak 25 yaşındaki oyuncu bu durumu da kafasına takmıyor. Takımın kendine olan güvenini yerinde olduğunu belirten Kompany, "Bizim için fark eden bir şey yok. Lig oldukça uzun. Önde ya da geride olabiliriz, ama her zaman bir sonraki maçı kazanma arzusuna sahibiz. Önemli olan da bu." şeklinde konuştu.