Status :
Nereden : ANKARA
Konular: 4.881
Aldığı Beğeniler: 2382
Ve Söz Guus Hiddink'te

Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Euro 2012 play-off rövanşında oynanacak Hırvatistan maçı öncesi açıklamalarda bulunuyor.
A Haber ekranlarında yayınlanan bir programa konuk olan Hollandalı teknik adam, ilk maçta alınan 3-0'lık mağlubiyetin moral bozucu olduğunu belirtirken "Bu maçı oynamak bizim için zor olacak. İlk maçta gelen erken gol sebebiyle rakibimiz rahatladı ve savunmaya çekildi. Yine de maçın skorunu belirleyen bizim savunmada yaptığımız basit hatalar oldu" dedi.
Hırvatistan maçını çok izledim
Hiddink, maçın kasetini iki kez daha izlediğini ifade ederken "O goller yememek için ne yapmış olmam gerektiğini düşündüm. Daha defansif oyuncularla maça çıkmamın doğru olup olmayacağını sorguladım ancak yediğimiz ilk gole sayısal anlamda eksik değildik. Sadece oradaki oyuncuların görevlerini yapmama durumu var. O golü yedikten sonra oyun olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum ancak hücumda yeterince etkili olamadık" diye konuştu.
Hedefler tutmadı
Hedeflerine henüz ulaşamadığına vurgu yapan deneyimli teknik adam, ikinci maçta matematiksel olarak tur şanslarının bulunduğuna dikkat çekerken "Euro 2012'ye gitme hakkı kazansaydık hedeflerime ulaştığımı söyleyebilirdim. Yine de her şey bitmiş değil. Zor olacağını biliyoruz ancak elimizden geleni yapıp şansımızı zorlayacağız" sözlerini kullandı.
Azerbaycan'ı unutamam
Grup maçlarında özellikle Azerbaycan yenilgisinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Hiddink, "Almanya'ya yenilmek çok doğal bir sonuçtu. Ancak hemen ardından Azerbaycan deplasmanında mağlup olmamız beni çok üzdü. O maçta kadroda birçok deneyimli oyuncuma yer verdim ancak kazanamadık. Zaten ondan sonra da revizyon başladı" ifadelerini kullandı.
Chelsea'yle alakam yok!
Hiddink, Chelsea'nin kendisine teklif yaptığı yönündeki haberleri de sert bir dille yalanlarken Mahmut Özgener'in görevde ayrılmasını da değerlendirdi ve "Böyle bir teklif söz konusu değil. Tamamen Türk ve İngiliz basınında çıkan haberlerden ibaret. Mahmut Özgener'in ayrılması beni olumsuz yönde etkilemedi. Onunla sürekli fikir alış verişinde bulunuyorduk ancak görevi bırakması çalışma azmimi etkilemedi" şeklinde konuştu.
Defalarca kez çalıştık!
Hırvatistan maçında yenilen üçüncü golü antrenmanlarda defalarca çalıştıklarını söyleyen Hiddink, "Orada herkesin bir rakip oyuncuyu tutması gerekiyordu. Golü atan Corluka'yı tutan isim de Burak'tı. Antrenmanlarda sürekli çalışmış olsak da maçta uygulayamayınca golü yedik. Bu tür hatalara rağmen oyuncularım ellerinden geleni yapsa onların arkasında dururum ancak bu hırsı göremedim" dedi.
Türk halkının 90 dakika boyunca saldıran bir takım istediğin belirten Hiddink, "Burada böyle bir kültür var. Hem taraftar, hem de oyuncular maçlarda sürekli heyecan olsun istiyor ancak bize soğukkanlı oyuncular gerek. Hırvatistan'ı gördünüz; ne kadar sakin ve rahat oynadılar. Öne geçince de geriye yaslanıp bizim saldırmamızı beklediler" dedi.
Hiddink, göreve ilk geldiğinde yardımcısı olarak Oğuz Çetin'in yerine Abdullah Avcı'nın önerildiğini ancak kendisinin bunu kabul etmediği iddialarına da cevap verirken "Bana o isim hiç önerilmedi. O çok iyi bir teknik adam ve İstanbul'un dördüncü büyük takımını çalıştırıyor. Ayrıca çok da başarılı olduğunu görüyoruz" sözlerini kullandı.