Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Senegal Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Sow, Ekvator Ginesi'nden kalkan özel bir uçakla İstanbul'a getirildi.
Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin eşlik ettiği Sow'u getirenözel uçak, Sabiha GökçenHavalimanı Genel Havacılık Terminali'ne iniş yaptı.
Sow'u karşılamak için 50 kadar Fenerbahçeli taraftarhavalimanına geldi. Futbolcuyu taşıyan uçağın alana inişiyle birlikte tezahüratlarını artıran taraftarlar, terminal çıkış kapısı önününde Sow'a sevgi gösterilerinde bulundular.Taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle Senegalli futbolcukendisi için bekletilen aracagüçlükle bindi.
Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, Senegalli futbolcuyuhavalimanında çiçekle karşıladı.
Moussa Sow, sağlık kontrolünden geçerek yarın Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 11.00'de 4.5 yıllık resmi sözleşmeye imza atacak.
MOUSSA SOW'UN İLK AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE OLDU:
"Öncelikle herşey çok güzeldi inişe kadar. Çok sarsıntı geçirdik uçakta. Ama burada olmak çok mutluluk verici. Taraftarları gördüğüme çok sevindim. Fransa'da Türk arkadaşlarımla beraber büyüdüm. Onlar buranın ne kadar güzel olduğunu hep anlatırlardı."
"Tabi Niang ve Dia'dan da olağanüstü şeyler duydum hem İstanbul hem de Fenerbahçe hakkında. Fenerbahçe taraftarının methini, büyüklüğünü, coşkusunu çok duydum. Maçlardaki o taraftarın yarattığı büyük atmosferi de hep duyuyorum ve bundan ötürü de taraftarların önüne çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum."
"Benimle çok fazla ilgilenen takımlar oldu. Ama gönlümde yatan kulüp burasıydı. Çünkü proje konusunda beni güzel ikna ettiler. Ben de bu dakikadan sonra formamı sonuna dek ıslatarak taraftarı mutlu etmek istiyorum"
"Herşeyi sabırsızlıkla bekliyorum. İmzayı atmak, formayı giymek, stada çıkmak, büyük derbilerde yer almak.. Bunların hepsi için sabırsızlanıyorum."
"Dia ve Niang nedeniyle ligi yakından takip ediyordum. Beşiktaş maçının da çok büyük maç olduğunu ondan duydum ve umarım o maçta şans bulabilirim."
"Forma numarama henüz karar vermedim. Yarın 7 veya 78 numaraları arasında karar vereceğim."
Senegalli futbolcunun imzadan sonra devam eden Afrika Uluslar Kupası nedeniyle ülke milli takımına katılmak üzere Ekvator Ginesi'ne döneceği ifade edildi.
Moussa Sow'un yolculuğu yaklaşık 11 saat sürerken, Senegalli oyuncuyu taşıyan özel uçak Sudan'da yakıt ikmali yaptıktan sonra İstanbul'a geldi.