Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, TSYD'nin Antalya'da düzenlediği panele katıldı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Antalya'da düzenlediği panele katılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Takımın yakaladığı başarının sürpriz olmadığını belirten tecrübeli teknik adam, "Galatasaray'ın geleceğini inşa etme çabası içindeyiz. Bugün geldiğimiz nokta bizler için sürpriz olmadı. Bu başarının devamı için, sergilediği performansı arttırmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Hem başarılar kazanıp, hem de geleceği dönük adımlar atabiliyosanız, başarılı sayılıyorsunuz" dedi.

İyi teşhis çözümü getirdi

Kulübün içinde bulunduğu durumu iyi analiz ettiklerine inandığını belirten Terim, "Bence içinde bulunduğumuz durumu iyi teşhis ettik. Yakın gelecek için belirlediğimiz hedefleri tutturmuş durumdayız. Skor ne olursa olsun Galatasaraylıların övüneceği bir takım yaratma çabasındayız. Şu güne kadar böyle devam ediyor. Aktif, mücadeleci, savaşan, böyle oyunculardan kurulu bir takım Galatasaray'dır zaten. Çok şükür, şu ana kadar başarılı olduk. Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takım yarattığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Play-off konusunda görüşlerim aynı

Play-off ve transfer konusunda çarpıcı açıklamalar yapan Terim, "Abdurrahim Albayrak'ın geçtiğimiz günlerde sezon başlamadan istifa edeceğim yönünde açıklamaları oldu. İyi bir hava yakaladık. Benim iyi giden bir şeyi bozma becerim yok. İyi gideni daha iyi etme çabam var. Kendi içimizde bir takım çatışmalar olmalıdır, ama bunlar da medeni ölçüde olmalıdır. İki ilmik var biri başkanda biri benim boynumda. Kırlıma noktası için 10 tane adres verebilirim, ama Abdurrahim ne derse o doğrudur. Play-off konusundaki görüşlerimi daha önce de dile getirmiştim. Futbolun aktif aktörlerinin fikirlerine başvurulmalıydı. 'Biz yaptık oldu' gibi bir anlayış oldu. Transfer konusuna gelince. Ronaldinho ismi geçiyor. Kimse Ronaldinho gibi bir oyuncunun kalitesine ve sempatisine söz söylemez. Ben de yıldız oyuncularla çalışmaktan keyif alırım. Ben Galatasaray'ın bulundugum konum içinde düşünebileceğim her şeyini düşünmek zorundayım. Şimdi eğer başka formüller de arıyoruz, ama bu rakam Galatasaray'a yük olur düşüncesindeyim. Senede 6 milyon 3 sene garanti. 25-30 milyonluk bir şeyin altına gireceğiz. Ama olmayacak demek de değil. Evet deme hakkım olduğu kadar hayır deme hakkım da var. Olası bir transfere karşı çıkmanın sebebi de buydu. Herkes Galatasaray'ın ihtiyaçlarını bizden daha iyi biliyor. Herkes Maradona zaten" şeklinde konuştu.

Somut adımlar atılmalı

26 Ocak'taki Genel Kurul'da somut adımlar atılması gerektiğini belirten Terim, "Bir başkasının mutsuzluğu, kimsenin mutluluğu olamaz. Hepimizin sevgilisi olan futbolu kurtarma adına bir operayon gerekiyor. Ocakta olmadı, Mayısta olmadı. Federasyon toplantısında herkes eteğindeki taşı dökmeli. Çünkü işin sadece lokal boyutu yok, enternasyonal boyutu da var. Türk futbolunun bu konuları konuşmaktan ziyade, nasıl Avrupa ile boy ölçüşür duruma getirebiliriz" dedi.