Bu sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Orhan Şam, yeni kulübünde geçirdiği süreci değerlendirdi.

FB TV'de yayınlanan bir programa katılan 25 yaşındaki oyuncu, şu ana kadar hücum gücünü sahaya yansıtamadığını söylerken "Bunun sebebi Fenerbahçe formasının ağırlığı. 10 yıl Gençlerbirliği'nde oynadım ama hiç bu kadar büyük baskı altında olmadım. Zamanla bu baskıya alışacağıma ve en kısa zamanda performansımı artıracağıma inanıyorum" dedi.

Orhan, kendisiyle aynı mevkide oynayan Gökhan Gönül'e de övgüler yağdırırken "Onunla hem saha içinde, hem de saha dışında çok iyi anlaşıyorum. Bence Türkiye'nin en iyi sağ beki. Benim yapmam gereken çalışıp forma sırasının bana gelmesini beklemek" şeklinde konuştu.

Gökhan ile Gençlerbirliği Oftaş'ın sağ kanadında birlikte oynadıklarını belirten Orhan, "Çok iyi performans sergiledik ancak burası Fenerbahçe. Eminim zamanla burada da aynı şekilde oynarız. Bu tür şeyler bir maçla olmaz; antrenmanlarda çalışıp sürekli provasını yapmalısınız" sözlerini kullandı.

En büyük hedefinin milli takım formasını giymek olduğunu ifade eden savunmacı, "Milli takımın şu anki durumu beni çok üzüyor. Bana kalırsa o takımın başında yerli bir hoca bulunmalı. Ay-yıldızlı bayrağın ne anlama geldiğini bilecek biri, takımı daha iyi yönetir" dedi.

Ligdeki şampiyonluk yarışına da değinen Orhan, "Statü değişti ancak bizim hedefimiz şampiyon olmak. Umarım geçen sezon olduğu gibi yine hak ederek şampiyonluğa ulaşırız. Play-off sitemiyle ilgili olumsuz bir ifade kullanmak istemem ancak bana kalırsa 34 haftayı zirvede bitiren takımın şampiyon olması daha mantıklı" diye konuştu.

Orhan, doping yapmakla suçlandığı dönemle ilgili düşüncelerini de belirtirken "Ben doping yapmadığımı biliyordum ve gerçeğin ortaya çıkması için sabırla bekledim. Allah korusun futbol hayatım bile bitebilirdi. Çok şükür ki kendimi akladım. Tüm o olayların ardından da Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe transfer oldum" ifadelerini kullandı.