Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, adı şike soruşturmasında geçtiği için disiplin kuruluna sevk edildi.
Adı şike soruşturmasında geçen Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, kusurlu bulunursa PFDK tarafından cezalandırılacak.
Milliyet'te yer alan habere göre, şike ve teşfik soruşturmasına adı geçen Gümüşdağ, suçlu bulunursa, futbol tarihinde bir olacak ve TFF kendi başkan vekilini cezalandıracak. 3 Temmuz'dan bu yana yürütülen şike soruşturmasında kapsamında savcılığa ifade veren Gümüşdağ'ı zor günler bekliyor.
20 Kasım'da ilk önce emniyette ifade veren başkan vekili, daha sonra özel yetkili başsavcı Mehmet Berk makamında da ifade vermiş ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan Gümüşdağ'ın, 2 Aralık'ta, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede adı yer almıştı. Yaklaşık 1 ay ifade veren bakan vekili, yapılan yönetim kurulu toplantılarına da katılamamıştı.
Gümüşdağ, Etik Kurulu'nun incelemesi doğrultusunda ve yer aldığı iddianameler nedeniyle disiplin kurulu üyelerinin önüne çıkacak ve gerekli görülürse cezalandırılacak.
Gümüşdağ, Başsavcı Mehmet Berk'e verdiği ifadenin ardından basınaverdiği demeçte şu sözleri kullanmıştı, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve savcılığın isteği üzerine döneminde başkanlığını yaptığım İstanbul BB Kulübü ve Beşiktaş final müsabakasıyla ilgili bilgime başvurdular. O konuyla ilgili içeride olan arkadaşlar var. Onun dışında dönemin federasyon başkanı dönemin kulüpler birliği başkanıyla yaptığım telefon görüşmeleriyle ilgili bilgime başvuruldu. Bunların hepsini çok açık ve net ilettik. Her ifademin altına da, gerek Beşiktaş gerek diğer konularla ilgili şunu özellikle belirttim; İBB Spor Kulübü ve şahsım Göksel Gümüşdağ olarak, camiam olarak hiç adli ve idari cezaya gerek kalmaksızın en ufak emare olsa Türk futbolundan çekilmeye hazır olduğumu kayıtlara geçtim. Savcıya rica ettim o da sağ olsun bu anlamda 'Gidebilirsiniz' diye talimat verdi."
Gümüşdağ'a ceza verilip verilmeyeceği ise, önümüzdeki günlerde belli olacak.