TFF Eski Başkanvekili Av. Kemal Kapulluoğlu, yaşanan şike süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet'in haberine göre UEFA'nın ülke federasyonlarının iç işlerine karışmayacağını belirten Kapulluoğlu, "Bence UEFA içerdeki mevzuatla öngörülen cezaların ne olduğundan ziyade, ortadaki iddiaların bir an önce soruşturularak bir karara varılması, gerçekten bu iddialar doğru mudur değil midir bu tespitin yapılması için talepte bulunmuş olabilir. UEFA'nın herhangi bir ceza için talepte bulunduğunu tahmin etmiyorum." ifadelerini kullandı.
TFF'nin UEFA ile yaptığı her görüşmeyi basınla paylaşmasına gerek olmadığını söyleyen Kapulluoğlu, "TFF, UEFA'ya bağlıdır. Biraz mahremiyetlerine saygı duymak lazım. Zorunlu haller dışında TFF ve UEFA'nın kendi toplantılarını herkes ile paylaşmasını beklememek lazım. İki kuruluş da artık gizlilik ortadan kalktıktan sonra da çalışmalarına başladı. Bence burada bir uyum sorunu da yoktur." diye konuştu.

"Erken açıklamalar yaptılar"

Federasyon yetkililerinin bazen erken konuştuğunu da sözlerine ekleyen Av. Kapulluoğlu, "Bence Futbol Federasyonu temsilcilerinin bazen, kendilerini bağlayacak tarzda erken konuştuğu oldu. Temmuz ayından beri Türkiye'de her konu bu olayın arkasında kaldı. Bu nedenle bilgi kirliliğinin önüne geçmek kolay değil. Bir türlü güncelliğini yitirmeyen bu şike konusu ile yatıp kalkıyoruz. Herkes fikir yürütüyor. 26 Ocak'ta ne tür bir karar çıkacak, sonra bunun bu olaylara yansıması ne olacak göreceğiz. Ama biz herhalde önümüzdeki temmuza kadar bu konuları konuşmaya devam edeceğiz." dedi.

"İlk ben söyledim"

58. maddenin değişmesi gerektiğini ilk kendisinin söylediğini belirten Kapulluoğlu, "Kamuoyuna ulaşacak şekilde ilk söyleyenlerden biriyim. Geçen sene Temmuz ayı sonunda söylemiştim. O zaman bir kulüp ya da herhangi bir kişi için bunu söylemedim. 58. madde sadece tek bir cezayı öngörüyor: küme düşme. Zamanında futbolu yöneten bizler de oralarda görevler yaptık. Bizim algımızda şike, 'Çok kritik bir maçta düşmemek için ya da şampiyon olmak için tekil olur' şeklindeydi. Ancak bu kadar kapsamlı bir dosya ortaya çıkınca, o öngörülere konan kuralın istisnasız uygulanmasını sadece ihlalede bulunanlar var ise, onlara bir yaptırımdan öte bir noktaya vardığını görüyoruz. Bu Türk futboluna bütün olarak zarar vereceğini, bir çok sistemi bozacağını görüyoruz." şeklinde konuştu.

"Kupa ısrarı doğru değil"

Trabzonspor cephesinden gelen "kupanın iadesi" isteklerini de doğru bulmadığını söyleyen Kapulluoğlu, "Değerlendirme henüz bitmedi. Ortada kesinleşmiş henüz hiçbir şey yok. Bu bitmeden de bu talep doğru değildir. Zaten eğer yapılan incelemeler neticesinde bazı takımların ihlaller yaptığı ortaya çıkarsa, gereken yapılır. Ancak şu an için bu talep doğru değildir." ifadelerini kullandı.