Ünal Aysal, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın görevini yerine getirmeden bırakacak bir insan olmadığını söyledi.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray USA Derneği'nin New York Sheraton Towers Otel'de gerçekleşen 'Asaletin Gecesi' adlı etkinliğine katıldı.
AA'nın haberine göre etkinliğe Aysal'ın yanı sıra eski kaleci Faryd Mondragon, New York Başkonsolosu Levent Bilgen ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun başkanı Ali Çınar da katıldı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aysal, şike soruşturmasıyla ilgili olarak UEFA'nın yaptırımlar yapabileceğine değinerek, "UEFA, futbolun belli bir düzen içerisinde yürümesini isteyen bir kuruluştur. Kendisinin koyduğu kurallara uyulmaması halinde belli yaptırımlar uygulayabilir. İnşallah bunları Türkiye için uygulamaz. Fakat bizim de daha dikkatli olmamız lazım." ifadelerini kullandı.
Aydınlar istifa etmez
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifa edeceğine dair bir imada bulunduğunun hatırlatılmasının üzerine Aysal, "Ben böyle bir ima sezmedim. Genel Kurul'da bazı konularda rahatsızlık olduğunu hissettim ancak sayın Aydınlar görevini yerine getirmeden bırakacak bir insan değil. Galatasaray Başkanı olarak federasyona ve federasyon başkanına olan güvenimizi tekrarlıyorum." diye konuştu.
"Demirören kulübünün menfaatlerini korumaya çalışıyor"
Konuyla ilgili olarak Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in tutumuna yönelik sorular üzerine Aysal, "Sayın Demirören, Beşiktaş'ın menfaat ve sorunlarıyla başbaşa ve bunlara çözüm arıyor. Bu çözümleri ararken de elindeki her türlü imkanı kullanmak zorunda. Zaten iyi bir kulüp yöneticisi de böyle yapmalı. Ancak diğer kulüplerin aynı görüşleri paylaşması gerekmez. Zaten Genel Kurul'da diğer kulüpler aynı çözümü benimsemediler. Ben çıkan sonuçtan kendi adıma memnun kaldım." dedi.
Aziz Yıldırım'ın da bir an önce cezaevinden çıkmasına yönelik temennisini yineleyen Aysal, "Biz sadece iyi niyetimizle tahliyenin en kısa sürede gerçekleşmesini söyleyebiliriz. İnşallah sayın Yıldırım da en kısa sürede futbol camiasına geri döner." şeklinde konuştu.