Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda küme düşme cezasının puan silme cezasına çevrilme önergesinin reddedilmesinin ardından istifa sinyalleri veren Mehmet Ali Aydınlar, bu kez çok daha net konuştu.
Akşam gazetesine açıklamalarda bulunan Aydınlar, "Büyük ihtimalle istifa edeceğim. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Her gün ortalığı geren kulüpler var. Dürüst davranmıyorlar. Bir tarafı toparlıyorum; öbür taraf kopuyor. Buna daha fazla dayanamayacağım. Maddi ve manevi olarak herşeye sahip bir insanım. Futbola harcadığım mesaiyi başka işlere harcasaydım 300-500 bin dolar maaş alırdım. Yeter! Yoruldum artık. Bırakmayı çok ciddi olarak düşünüyorum." dedi.
Uğraşlarının sonuç vereceğine dair inancını kaybettiğini de belirten TFF başkanı, "Buradan bir sonuç çıkacağına inanmıyorum. Bu sistem yıkılacak. Türk futbolu bu şekilde devam edemez. Fenerbahçelilik yapmıyorlar. Aziz Yıldırımcılık yapıyorlar." ifadelerini kullandı.
Önergeyi kendisinin değil kulüplerin verdiğini de hatırlatan Aydınlar, "Toplantıdaki arayı önergeyi reddederlerse başlarına nelerin geleceğini anlasınlar diye verdik. Sonradan pişman olmasınlar diye. 58'inci maddeyi değiştirme konusunda anlaştık. UEFA ile de görüştük. Onlar da anlayışlı davrandı. Ama ikili oynayanlar var. En çok buna çıldırıyorum." şeklinde konuştu.
Aydınlar, Fenerbahçeliliğinin tartışılamayacağını ve kulübe verdiği hizmetlerin herkes tarafından bilindiğini de sözlerine ekleyerek İlhan Helvacı ve Lütfi Arıboğan'ın taraftarların önüne yem olarak atılmasına da karşı çıktığını yineledi.