Gizem Kaboğlu

11.07.2011

Yeni sezonda favorimi şimdiden belirledim. Öyle bir kadro hazırlamış ki Ay Yapım, ister istemez beklentilerim çok yüksek oluyor. Zaman bulup da izleyebilir miyim bilmiyorum ama izlemek için elimden geleni yapacağım kesin.

Başrollerde 'veda' filmiyle beni kendine hayran bırakan Özge Özpirinçci ve Muhteşem Yüzyıl'daki Leo karakteriyle kısa sürede ün kazanan Seçkin Özdemir var. Ancak asıl bomda bizinin üçüncü başrolü... Görünüşte kötü ama içi iyi rollerde göremeye alıştığımız (Bebeğim dizisi hariç) Barış Falay dizinin üçüncü başrolü.
Kendisini İzmit Şehir Tiyatrosu'nda defalarca izlemiş biri olarak onu farklı rollerde görme isteğim özellikle Ezel'in ardından daha da artmıştı. 'Yeter artık önce Müco, şimdi Ali alın şu adamın elinden silahı' derken Barış Falay rolünü buldu. Dizide bize sevginin emek olduğunu hatırlatacak olan ünlü oyuncu 'Selvi boylum al yazmalım' filmindeki Cemşit karakterini canlandıran Ahmet Mekin'e de kardeşi kadar benziyor. Bu seçimi duyunca bir oyuncu bir role ancak bu kadar yakışabilirdi dedim.
Dizide Asya karakterinin yani Özge Özpirinçci'nin oynayacağı karakterin annesini ise Zeynep Eronat canlandıracak. Şimdiye kadar Parmaklıklar ardında, Kapalıçarşı, Karakol gibi pek çok dizide rol alan Eronat'ı daha önce hiç köylü kadın rolünde izlemediğim için bu cast seçimi beni dizi hakkında iyiden iyiye bir meraka sürükledi.
Son olarak dizide İlyas'ı yani daha önce Kadir İnanır'ın canlandırdığı şimdilerde Seçkin Özdemir'in oynamaya hazırlandığı karakterin sevgilisini ise Nesrin Cevadzade canlandıracak. Ne yalan söyleyeyim onu da hiç bu kadar feminen bir rolde görmedim. Daha önce Yersiz Yurtsuz, Pazar ve Dilber'in 8 günü yapımlarında izlediğim oyuncunun İlyas'ı baştan çıkartacak şuh sevgili rolünü de merakla bekliyorum.
Castı kim yapıyor bilmiyorum ama kim yapıyorsa yeniliğe açık olduğu kesin. Yapımcı için de oyuncular için de Selvi boylum al yazmalım efsanesinin ardından bu yükün altına girmenin kolay olmadığı aşikar. Ancak ben şimdiden gelecek sezonun en çok konuşulacak dizisinin belirlendiğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

GİZEM KABOĞLU / TV GAZETESİ YAZARI