Status :
Konular: 6.595
Aldığı Beğeniler: 3387
Yahu bu adam komediyi de çok iyi oynuyor!
Önce komedide oynayıp ardından dramda da kendini sevdiren birçok oyuncu oldu ancak dramla başlayıp komediye geçen örnek çok fazla değil.
Son zamanlarda dikkatimi daha da fazla çeken bir isim var. Öncelikle filmografisine baktığımda birçok iyi işte rol aldığını gördüm, Bir İstanbul Masalı, Belalı Baldız, Gece Gündüz... Ama nedense kendisini Leyla ile Mecnun'da gördüğümde benim aklıma direkt Kalp Ağrısı adlı dizideki rolü geldi. Ushan Çakır'dan bahsediyorum, yani Leyla ile Mecnun'un Arda'sından.
Kalp Ağrısı'nda Güneş Sayın'ın canlandırdığı karakteri seven genç delikanlıydı kendisi... Öyle ki dizinin son bölümlerinde bu ikili başrol gibi olmuş, bir bölümün yarısı ikilinin hikayesi üzerinden dönmeye başlamıştı. Bu senaryo değişikliğinde iki oyuncunun da başarısının büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Elbette dizinin başrollerinin ayrılıkları da etken ancak özellikle son bölümlerdeki ağır dramın bile hakkını verdi her iki oyuncu da. İzlemeyenleriniz varsa rica ediyorum bulun birkaç sahneyi ve izleyin, 'sevdiği kadın kardeşinin tecavüzüne uğrayan bir erkek ne yapar'ın cevabını veriyordu o sahneler. Çoğunda ağlıyordu iki sevgili, bir çoğunda da kavga vardı. Tek göz seyirerek ağlayan değil, samimi rollerdi izlediğimiz.
Son iki haftadır (sonunda) Leyla ile Mecnun'u izleme fırsatı bulduğumu, eski bölümlerden de birkaçını fırsat buldukça seyrettiği belirterek gönül rahatlığıyla şaşkınlığımı belirtmek istiyorum ki: 'Yahu bu adam komediyi de çok iyi oynuyor!' (Adam demem samimi bir ifade kullanmamdandır, yoksa saygı yoksunluğu akıllara gelmesin, daha önce başım yandı not düşeyim dedim)
Ciddi anlamda bir komedi izliyorum ve o komedinin içinde daha önce dramda beğenimi kazanan bir oyuncuya gülerken buluyorum kendimi. Bir seyirci olarak komediye beni inandırıyor, güldürüyor, mimikler, jestler, ses tonu... Daha ne diyeyim. Leyla ile Mecnun hayatımıza çok fazla yeni yıldız kattı, çok fazla oyuncuyu daha da bilinir kıldı ve bunlardan biri de Ushan Çakır oldu. Ağlarken de gülerken de seyirciyi kendine alıştıran, o rolü yadırgatmayan oyunculardan biri, gelecekte adını çok sık duyacağımızı düşünüyorum.
Dikkatimi çekmemişti diyenlere de bir de bu gözle izleyin tavsiyesinde bulunuyorum ve oyuncuyu tebrik ediyorum. İzlediğim 3-5 bölüm içinde bu rol eğreti durmamış diyebildiğim, hemen karakteri kabullenebildiğim için bu oyunculuk üzerine daha fazla sual etmiyorum.
Son bir not, Memoli modası saçlarına, ukalalığına rağmen Arda karakterini de çok sevdim. Hatta İsmail ve Arda karakterleri benim için dizinin kare asları oldular (Çok mu iddiaları oldu acaba, neyse...).
Gizem Kaboğlu / TelevizyonGazetesi.com
Tweet