Kaan Özbek
kozbek@abcmedya.com.tr
Utandım… Ya siz?

Günlerdir büyük utançlar yaşıyoruz.
Depremzedelerimizi çadırsız üşütmenin utancı, 30 yıldır gün aşırı şehit vermenin utancı, Uluönder'in ölüm döşeğindeyken bile; iptal ettirmediği Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptalinin utancı, Bayramı iptal ettirip, Bakan oğlu düğününe giden devlet erkânının utancı…
Eee, ne demişler namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmazmış.
Van'da depremde hayatını kaybeden bazı öğretmenlerin, stajyer sayıldığı için geride ailelerine maaş bile bırakamaması utancı…
Düşündükçe daha çok çıkar.
Ama bunlar yeterli değil mi?
YETMEZ!
Dün memuriyet sınav soruları ile andığım Yargıtay, öyle bir kararın altına imza atmış ki; bu kez utanmak ne kelime yerin dibine geçtim…
Mardin'de 13 yaşındaki N.Ç'ye tecavüz edilmesi ile ilgili 32 sanıklı davada, yerel mahkemenin 'N.Ç'nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu' yönündeki kararını onamış Yargıtay…
14. Daire bu nedenle, yerel mahkemenin sanıklara en az 10 yıl ceza verilmesini öngören tecavüz suçundan değil, en az 5 yıl ceza öngören '15 yaşından küçük biriyle rızasıyla birlikte olmak' suçundan ceza verilmesini de yeterli bulmuş.
O olayda kimler yoktu ki; aralarında asker, memur, korucu, muhtar gibi birçok devlet görevlisinin bulunduğu 26 erkek (!)…
Hepsi bölgelerinde nüfuzlu…
Bazı utançlar vardır ki asla geçmez…
Nasırlaştırır, Üzmez (!)
Utançlarımızın hepsi hatırlansın, hafızamıza kazınsın diye madde madde yazdım.
İşte N.Ç'nin durumu da onlardan biri…