Status :
Nereden : İSTANBUL
Konular: 4.272
Aldığı Beğeniler: 1652
Star TV'ye İzleyici Eleştirisi
Artık ne yazık ki Star izlemiyorum
Habertürk yazarlarından Mehmet Güler, bir izleyicinin Star TV ile ilgili eleştirisini köşesine taşıdı:
SAYIN Güler, ben obezite hastası olan bir kadınım. 10 yaşındaki oğlumu geçen gün okulundan aldıktan sonra yaşları 14-15 yaşındaki iki çocuk arkamdan, ?Biggest Loser? diye laf atarak gülüştüler. İngilizce bilmesem de ?loser? kelimesinin anlamını bilen oğlumun neler hissetmiş olabileceğimi tahmin edebilirsiniz.
?The Biggest Loser?, Star TV?nin yeni başlayacak yarışmasının adı. Şu aralar tanıtımları dönüyor ekranda. Şişmanlara ?loser? diyen bu programı ben orijinalinden biliyorum. Formata göre iki grup şişman, üç buçuk aylığına bir eve kapatılıyorlar ve en çok kilo veren grup yarışmayı kazanıyor. Bununla birlikte her hafta bir gruptan en az kilo veren yarışmacı diğerleri tarafından eleniyor. Yani en az kilo veren obezite hastası yarışmadan elenerek toplum nazarında bir de iradesiz insan haline getiriliyor.
Bu projenin bir gün Türkiye?de yayınlanabileceğini tahmin etmezdim. Bu olay benim başıma gelebiliyorsa, program yayına başladıktan sonra obezite hastalarının yeni adı ?loser? olacaktır. İnternette Star TV?den bir yetkili isim ararken, Star?ın Genel Müdürü Cem Aydın?ın bir röportajına rastladım. Aydın, ?Bir yıl sonra yeni bir Star göreceksiniz. İzleyicinin ruhuna zarar veren, duygu sömürüsü yapan, insanları aşağılayan programlar asla olmayacak yeni Star?da? diyordu.
Obezite hastalarının BBG?sini yapmak, bir de onlara ?loser? demek insanları aşağılamıyor demek ki... Artık oğlum ve ben bu konuyu birbirimizle hiç konuşmasak da zaplarken Star?ı hızlıca geçiriyoruz. Gizli bir gerçeği biliyor olmanın verdiği kırgınlık ve kızgınlıkla...
Saygılarımla.