Status :
Konular: 134
Aldığı Beğeniler: 245
Şampiyonlar, Şampiyonluğa Doğru!
Ben yaştakiler bilirler 93, 94 finallerini... O zamanlara gitmek isterdim fakat size kulaktan duyma, anlatma şeklinde bir futbol köşe yazısı sunmak istemem. Biraz daha yakın zamanlara gitsek daha iyi olacak.
Kim unutabilir ki 1999 Şampiyonlar Ligi finalini?! Dünyadaki en iyi Şampiyonlar Finali idi benim için. Gigs'li, Schools'lu Manchester... Ne müthiş bir takımdı o öyle.. Fakat erken sayılabilecek bir frikik gölüyle Sir Fergie ve oyuncuları dona kalmıştı. Çoğunuz hatırlarsınız 1999 Şampiyonlar Ligi finalini. Çok güzel bir maçtı. Eğer o zamanları yaşı nedeniyle hatırlamayan kişiler eğer varsa bence kesinlikle izlemeliler bu maçı. İlk izlendiğindeki tadı vermez ama yine de çok iyi maçtır. Neyse, maça dönelim. Her ne kadar Manchester Untied kalecisi ve defansı çok iyi iş çıkaramasa da Oliver Kahn'ın kurtarışları unutulmaz derecedeydi. Fakat maçın son dakikaları, aman... o da ne! Son dakikalara doğru giren Solskjaer'in müthiş performansı Kahn'ı durdurmaya yetti. Durum 1-1. Şu ana kadar futbolda az da olsa olabilecek durumlar gördük. Fakat son dakika... Herkes önce uzatmaları, ardından belki penaltıları beklerken, Manchester'ın defansı, kalecisi bile kaleden çıkmışken bir gol geldi. Evet evet... Bir gol geldi. 2 dakikaya 2 gol sığdırdı United hem de Şampiyonlar Ligi Finali'nde. 90 dakika boyunca kalesinde neredeyse panter gibi toplarla boğuşan Kahn berbat durumda. Santra yapılacak. Yapılıyor da. İlk şutlar deneniyor önce. Başarısız... Son dakikalara geldik. Maç bitti. E... Ne oldu o kadar emek Münih? Ne oldu?.. O gün United'i desteklediğim için sevinçten geberiyordum. Müthiş bir gündü. Şimdi de izlemeyen varsa çok merak etmiştir. Videosunu da koyayım dedim. 
http://<a href="http://www.beyazgaze...inali.html</a>
Şimdi de takımları düşünelim. Manchester bu maçta da gönlümün favorisi. Umarım maçı alır ve bir Münih sevinci, bir 99 sevinci daha yaşatır. Dünyanın sonuna kadar konuşulacak maçlar var ise de, bunlardan biri Manchester zaferli, Bayern Münih - Manchester Untied 1999 Şampiyonlar Ligi Final maçıdır. Dünyanın sonuna kadar konuşulacak.
Öte yandan Barça'ya gelince... Kazanmasını nedense istemiyorum. ''Messi Hater'' olduğumdan dolayı olabilir bu. Fakat futbol bu... Her an, her saniye her şey olabilir.
Umarımz iyi bir final olur, futbolcular bize iyi bir maç izletir ve hak eden kazanır.
Konu The Killing tarafından (23.Mayıs.2011 Saat 19:55 ) değiştirilmiştir.
Tweet