Status :
Konular: 6.595
Aldığı Beğeniler: 3387
Mor Menekşeler ve Bir günah gibi üzerine
Serdar Akar yönetiminde Eskişehir Odunpazarı'nda çekilen 'Mor Menekşeler' iki bölümünü izleyiciye sundu. 'Behzat Ç.'nin önyargısı da olabilir, yani 'Mutlaka iyi iş çıkarmışlardır' diye düşündürüyor. Evet, bu gözle izledim. Bunu saklamıyorum. Ama bir yere kadar zorlayabilirdim, ondan sonrası "Bu dizi hoşuma gitti mi?" sorusuna takılırdı. Öyle de oldu. Cevabım "Evet, bu iyi bir dizi" oldu.
Daha ilk bölümde bir Güven Kıraç olayı vardı. "Ben bu diziye imzamı koydum arkadaş" mesajını verdi. Ne olursa olsun TRT özel kanallar kadar gaddar değil. Onun için dizi kendini toparlama şansını buluyor. 'Mor Menekşeler' konuyu önümüzdeki bölümlerde yerine oturtup kanalın iyi işlerinde biri olarak ömrünü sürdürür bence.
Gelel,m bu yılın 'yap boz tahtası' haline gelen kanalı ATV'nin 'Bir Günah Gibi'sine. Entrika tadını kaçırmaya başladı. Halbuki dozunu ayarlamış bir şekilde başladı. Ama dayanamadı senaryo, hemen olabilecek en zorlama ilişkilere soktu hikayeyi. Enver'in öldürülen babasının fotoğrafçı dükkanına Liz?le gelmesi ve onların ikisini Benan?ın gördüğü sahne. Senaryonun ne kadar zayıf unsurlardan medet umduğunun bir göstergesi. Sonra Aziz'le Figen'in ilişkisi. Gözü yükseklerde genç kızla 'taze hatun' meraklısı yaşlı adam senaryosu da acele bir şekilde devreye sokulmuş gibi...
Sina Koloğlu