Hülya Avşar'ın oyuncu ya da şarkıcı kimliği son yıllarda kendini tamamen televizyoncu kimliğine bırakmış görünüyor. Hatta o kadar ki 'Hülya Avşar'ın içinde olmadığı bir TV projesi eksik olur' düşüncesi bugün için iyi bir ironi olurdu doğrusu.
Allahı var; kendisi hep büyük ve kendine yakışır TV projelerinin içinde oldu. Yer aldığı programlarda hep renkli bir TV figürü olmayı başardı.Özellikle, jürilik tarafı son yıllarda iyice ağırlık kazandı.Ama Hülya Avşar'ın O Ses Türkiye yarışmasına katılması kendi açısından çok doğru bir tercih gibi durmuyor.
Hülya Avşar'ın O Ses Türkiye'yeye reyting açısından katkısı tartışılmaz. Jüri arasındaki sıcak diyaloglarda hep lokomotif rolünde. Ama jüride yer alan, müzikal tarafı ağır basan Hadise, Mustafa Sandal ve Murat Boz gibi isimlere göre Hülya Avşar'ın müzikal dezavantajı hemen göze çarpıyor. Çünkü kendisi şov dünyasında iyi bir yorumcu olmasından çok ismiyle sahnelerde boy gösteren bir kimliğe sahip. Ayrıca genel olarak insanların kafasındaki 'şarkıcı' Hülya Avşar imajı fazla derinliğe sahip değil.
Bunu için de bir ses yarışması olan O ses Türkiye'de Hülya Avşar'ın zor durumda kalması veya göstermese de içten içe sinirlerinin bozulduğu anlar yaşaması kaçınılmazdı.
Son programda yarışmaya İstanbul'dan katılan Salih Akar'ın performansından sonra stüdyoda yaşananlar gerçekten de Hülya Avşar'ın O Ses Türkiye'ye jüri olarak katılmasının yanlış olduğunu teyit eder mahiyetteydi.
Genç yarışmacıyı parlak bir performans ortaya koyamamasına rağmen hiç değilse bir yarışmacıyı grubuna almak için koltuğunu sahneye döndüren Hülya Avşar, Salih Akar'ı seçtiğine seçeceğine adeta pişman oldu. İlk darbe Mustafa Sandal'dan geldi. Mustafa Sandal'ın imalı bir biçimde 'Hülya Avşar döndüğü için ben dönmedim' şeklindeki acıma ve ironi karışımı sözünü, genç yarışmacının Hülya Avşar'ı inciten ' Aslında ben Mustafa Sandal'ın grubunda olmak isterdim' şeklindeki konuşması takip etti. Bu iki darbe Avşar kızının canını hayli sıktı. Ama neyse ki o, esprilerle durumu geçiştirmeye çalıştı.
Programın sonunda istatistiklere yansıyan manzara onun açısından hiç de iç açıcı değildi. O gece bir yarışmacıyı grubuna katabilen Hülya Avşar, yarışma sırasında canını sıkan sevimsiz enstantanelere göğüs germek zorunda kaldı.
5N 1K'da Cüneyt Özdemir'in Hülya Avşar'la ilgili sorusunu cevaplayan Acun Ilıcalı, 'Hülya Avşar'ın yarışmada olmaması için beş neden sayabilirim. Ama ben buna rağmen onu programımda görmek istedim. Sonuca bakıldığında yanlış yapılmadığı ortada' şeklinde konuşmuştu.
Reytinge açısından sonuca baktığımızda Acun Ilıcalı'nın söylediklerine hak vermemek mümkün değil. Ama kendi imajı açısından Hülya Avşar'ın O Ses Türkiye'ye katılmakla iyi etmediğini anlamak için onu biraz dikkatle izlemek yeterli.
Şadan Kaba