Arkadaşlar size bir yazı programı yayını başlattım. Birkaç seri sürecek gibi görünüyor. Bu yazımda ve gelecek diğer yazılarımda dizileri değerlendireceğiz.İyi okumalar...
İlk olarak seneye damga vuran Öyle Bir Geçer Zaman Ki'den başlamak isterim. Bu bölüm keşke monoton olsaydı. Çünkü Öyle Bir Geçer Zaman Ki'inin monoton bölümleri bile çok güzel oluyor. Fakat bu bölüm... Tam bir faciaydı. Hem de ne facia. Çok hızlı ilerletiyorlar bu diziyi. Dizinin neye dönmesini istiyorlar ki? Bu güzellikte bir konu ancak bu kadar kötü bir yönetilir. Bu hız ne ya? Bu gidişle dizi 50. bölümde biter. Dizide hep dram olması da hoş değil. Örneğin; Meteyle Necati'nin çekişmeleri çok iyiydi. Bunu kadın forumlarından da anlayabiliyoruz. O kadın forumlarında daha kültürlü kişiler var. Kusura bakmayın ama dizilerdeki kişilerle kendini muhattab eden bayanlar yok o forumlarda. Onlar daha çok bildikleri için daha mantıklı yorumlar yapabiliyorlar. Neyse, Öyle Bir Geçer Zaman Ki kendine çeki düzen vermeli, bu şekilde kendi reytingini korur ve daha üstlere bile gidebilir. Ek olarak; dizinin senaristi ile bir konuşma yaşadım MSN'den. Bu konulara değindim. Dikkate alacağını söyledi. Umarım alırlar. Dizideki değişimden diğer forumların da memnun olmadıklarını bildiğini, senaryoda geleceğimiz sezon köklü değişiklikler yapabileceklerini söylediler. Eğer benimle konuştukları gibi, bu denli köklü değişikliklere giderlerse çok kötü olur. Osman'ı direkt büyütebileceklerini söylediler. Bu doğru olabilirmiş. Eğer bu olursa çok kötü olur diye düşünüyorum ben. Çünkü bakarsanız seyirci (gerek ev hanımları, gerek genç kızlar gerek ise erkekler) bu karakteri çok sevdi. Umarım bu değişikliğe gidilmez ve dizi bu halini korur. Şimdiden Öyle Bir Geçer Zaman Ki'ye başarılar diliyorum.
Şimdi gelmek istediğim dizi Kavak Yelleri. Şimdi diyorum ne güzeldi bu dizinin eski bölümleri... O eski güzelim Urla'nın güzel sokaklarında, liselilerin gençlik yıllarını anlatan bu diziye ne oldu? Şimdi ölen ölene bu dizide. Bu sene bitecek umarız. O Urla çekimlerinden çıkmasaydılar, hep lise öğrencilerinin hayatlarını anlatsalar, herkesi birbirine sevgili yapmasalar, bu dizi çok daha iyi ilerlerdi. Ama bu diziyi buradan döndürmek mümkün değil. Bari sonunu adam gibi bitirin. Umarım daha fazla televizyonda görmeyiz bu diziyi.
Şu sıralar forumda büyük ilgi uyandıran İzmir Çetesi'ne de gelmemek olmazdı yani. Bu dizi de çok iyi ilerlemiyor. Dizi iyi başladı ama final konuları bile var şu sıralarda. Umarım bu olmaz. İyi bir dizi ve dizi de Öyle Bir Geçer Zaman Ki gibi ilerlemezse çok iyi yerleri hak ediyor. Forumumuzda da bu diziyi seven kişi sayısı fazla. Umarım bu dizi harcanmaz. Sırf Kadir İnanır hatrına izleyenleri bilirim şu an. Ama tahminimdir ki dizi kendini toparlar kısa zamanda. Çok duygusala bağlamasalar, diziyi monoton hâlde ilerletip, iki bölüm sonra bitirecek gibi yapmasalar da, az ve kısa olayları bir bölüme sığdırsalar daha iyi olur. Bir de şu Kadir İnanır'ın bu kadar kabadayı karakterinden oynaması izleyenlere itici geliyor. Fakat bu dizi de iyi ve yüksek yerleri hak ediyor. Şimdiden başarı diliyorum bu diziye de.
Geniş Aile gelmesek forumda tepki olur. Geniş Aile'me de uğramadan ben bitirmem zaten yazımı. Çok iyi bir dizi ya. Hele son bölümü ile bize bir geri dönüş yaşayacağını, artık bizim ve diğer forumların da uyarılarına dikkat edeceğini ve bunun farkında olduğunu bize gösterdi. Fakat bana öyle geliyor ki bu hafta daha iyi olacak. Bu hafta daha iyi ve nerede ise komedi dizilerinin vazgeçilmezi olan loto ya da diğer hazır para oyunlarından gelen paranın diğer kişilerce istenmesiyle güldüreceği kesin. Çünkü, ezik sayılabilecek ve kısa kısa çıkışlar yapan şaşkaloz bir karakterin diğer kişilerce ezilmesinin bu konu ile anlatılması daha hoş olacağını düşünüyorum. gerek eşinin, gerek aile bireylerinin ve arkadaşlarının ona iyi davranması ve bu durumu tam olarak bilmeden şımarma hâli müthiş olur. Geniş Aile'nin AB'de 27'ye ve daha kötülerine geldiği bölümleri hatırlamak bile istemiyorum. Umarım dizi ilk 10'da olur bundan sonra. Çünkü 90 bölümlük bir emeğin, Çocuklar Duymasın, Sihirli Annem ve hatta Hanımın Çiftliği gibi dizilere tercih edilmesine göz yumamam. Geniş Aile'ye de başarılar diliyor ve bizi güldürerek uzun zamanlar devam etmesini diliyorum.
Yazıyı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Çok uzun yapmadım ama bu yazı programımın diğer yazılarında daha uzun yazılarla karşınızda olacağım. Şimdi ben çok konuştum. Şimdi de sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Yorumlarınızla bu isteğime karşılık verirseniz sevinirim.
Edit: Okunup, yorum yapılmayan bir yazı olmuş yine.![]()

2Beğeni
LinkBack URL
About LinkBacks
İyi okumalar...

Tweet