Status :
Konular: 134
Aldığı Beğeniler: 245
Dizileri Değerlendirelim 2
Geçen haftadan bir eksik yanı var o da bu hafta bir gün geç yayınlamam.
Bir gün geç olduğu için daha uzun yazmayı düşünüyorum. Umarım yazabilmişimdir. Teşekkürler şimdiden. Okumaya geçelim... 
Hemen çok sevdiğim bir dizi, Geniş Aile'den başlayacağım. İlk olarak; Geniş Aile son iki bölümdür 20'li bölümlerine döndü. Bu müthiş bir haber! Eski saatine dönme ihtimali çok az. 20.00 için daha çok var. Fakat Sihirli Annem 1. bölümünde 3, 2. bölümünde 5 (Doğru olmayabilir.) 3. bölümünde ise 6. olarak reyting sıralamasında her hafta kendini bölümce tekrarlayarak reytinglerce o 2004lere bile götüremedi bizi. Çok sıkıcı bir dizi. Eğer reyting sıralamasında böyle üçer beşer düşmeye devam ederse ve Star TV onun yerine bir dizi ya da program koymazsa Geniş Aile'nin eski saatine gelmesi çok büyük bir ihtimal. Umarız saat 20.00'a döner ve kendini yenilemiş, aşk konularının az olduğu bir dizi olarak ekranlarımızda devam eder.
Bir de 100. bölümde Zeynep ile Cevahir'in evleneceği hakkında söyleşiler var. FaceBook sayfalarına bu kadar güvenmeyin. Bir FaceBook sayfasında ''Adanalı'' dizisinin 22 Şubat 2011'de tekrar ''Adanalı Vadisi Pusu'' hâlinde döneceği söyleniyordu.
''Adanalı Vadisi Pusu'' ne ya? Komedi sayfası açsalardı bu saçma şeyler yerine bence daha iyi olurdu. Neyse, dönelim Geniş Aile'de 100. blümde Cevahir'in evlenme konusuna... Admin bu konu için ''Bu olursa Geniş Aile 100. bölümde final yapar.'' demiş. Bu fikire de katılmıyorum. Kendisi de onu söylemeden birkaç gün önce ''Sezon sonu Cevahir ile Zeynep evlenir.'' demişti. Benim de savunduğum bu görüş. Şimdilik biteceği görünmeyen bir dizi. Umarım daha uzun süreler bitmez. 
Sevmesem de ilk bölümlerine az da olsa gülebildiğim bir diziye gelmek isterim şimdi. Akasya Durağı. Önce ilk bölümlerini neden izlediğimi söylemek isterim. İlk bölümlerde saçma ve eski bir dizinin çakması olan Cennet Mahallesi'ne benzemiyordu. Bunlar hem çakmanın çakmasını, hem de saçmanın saçmasını yapmışlar. :=) Bunlara çok bile bu reytingler. Şu sezon biteceğini düşünmüyorum. Seneye belki biter. Ama o da az bir ihtimal. Şanslı Masa'nın cumartesi gününden kaldırılıp, Akasya Durağı'nın o saate gelmesi lazım. Bu Akasya Durağı'nı sevdiğim için değil, sevmediğim için.
Şanslı Masa'nın da Telefon Kulübesi gibi harcanıp unutulmasını istemem. 
Hemen Öyle Bir Geçer Zaman Ki'ye gelelim. Soner - Mesude olayı bayağı sıktı. Lan adam parça pinçik ediyordu Mesude'yi. Hâlâ akıllanmamış kız. Saçmalamışlar. Avelce bir mahalle kızı holding sahibi adamla baş edebilir mi? Mesude intikam gibi işler uğraşına girmemeli ve her işe de Süleyman koşmamalı. İnternet'ten bakıyorum da ''Habire Süleyman!..'', ''Forza Süleyman!'' cümlelerine tanık oluyorum. Ama haklılar. Söför yerine her işe Süleyman karakteri koşmamalı. Mesude yüzünden Murat geri plana düştü. Bence çok yanlış bir durum. Murat'ın rol yeteneği daha iyi. Murat'ı da gelecek senaryolarda artık ayaklandırmalılar. Balıkçı da o evden taşınmalı. Çok sıkıcı görünen bir yer. Çocuklar görünce televizyonu kapatıyor o ev yüzünden. İnsan çocuğunun öldüğü evde kalır mı? Ali Kaptan'ın Ahmet ile olan kavgaları da çok sıkıcı olmaya başladı. Kim sevdiği kızın babasıyla bu kadar kavga eder ki? Senaryoda az bir değişiklik yapmalılar. Şu Ekber olayı başta iyi idi ama şimdi ''ölmesi gerektiğini'' düşünüyorum. Ekber'in Ali Kaptan'ı dolandırırken bir yandan da Caroline ile olan atışmaları güldürürdü insanı. Hoştu yani. Mete'yi bu kadar abartmalarına gerek yok. Öğretmeninin eşi Sedat'ı yakasından tutuyor. Ya kardeşim bu çocuk 15 yaşında. Babasıyla başa baş kavga ediyor. Ne bu, süper güçleri olan bir çocuk mu yoksa? Bu denli abartılar yerine Balıkçı Hikmet Karcı'ya bir söför ayarlayıp gösterişi arttırsalar daha iyi olur. Neyse, Öyle Bir Geçer Zaman Ki'ye başarılar dilerim.
NOT: Okuduğunuz için teşekkürler.
Tweet