Status :
Nereden : Turkey
Konular: 2.428
Aldığı Beğeniler: 1464
Bisikleti olupta süremeyenlerin hikayesi
BİSİKLETİ OLUPTA SÜREMEYENLERİN HİKAYESİ;
BİSİKLETİM VAR BENİM ANA NEYE YARAR?
Küçük bir bisikletim vardı.Mavi bir bisikletti.Hiç unutmam bisiklet sürmeyi öğrendiğimde sokaktan içeri gelmiyordum.Durum haliyle böyle olunca bisiklet tekerleğini bir gün patlattım.Bisikletle evin bahçesinden içeri girdim.Bisikleti bahçeye bırakıp koşarak içeriye girdim.O zamanlar diğer bir eğlencem olan televizyonun karşısında aldım soluğu.O zamanların efsanelerinden beyblade'i izlerdim.Bakkallarda satılan oyuncak beybladelerle az kapışmamışızdır arkadaşlarla.Sonu hep kavgayla biterdi ama neyse…
Ben babama bisikletin tekerleğinin patladığını söyleyemedim.Çocuk aklı işte 'ya kızarsa 'düşüncesi aklımı kurcalıyordu.Babama bisiklete bir şeyler oldu.Binince pedala basıyor ama gitmiyor diyerek lafı biraz dolaylı bir şekilde evirip çevirdim.Babam bisiklete baktığında lastiğin patlak olduğunu gördü.Sonra bisiklet tamircisine gittik beraber.Bisiklet tamircisi dediğimde çok lüks bir yer sanmayın.Bildiğin tamirci işte.Mahallenin yaşlı amcasının atölyesi.Adam yeni tekerlek takacağız içten mi patlamış diye bir sürü şey söyledi.Ama benim tek istediğim tekrar bisikletimi alıp arkadaşlarımla sokaklarda gezinmekti.Benim tekerleğin rengine uygun lastik yoktu.Dükkanda buluna buluna kırmızı bir lastik vardı.Onu taktı.O zamanlar pek ilgilenmedim o renk durumuyla.Ama şimdi olsa eminim o bisikleti sürmezdim.Çünkü baya komik göründüğü kesindi.Sonra işler oldu şehre taşındık.Benim bisiklet süreceğim bir alanım var mıydı?Sanırım vardı ama çok kısıtlı bir alan.Annemin hep 'Oğlum sakın yola çıkma sonra araba çarpar' lafı yüzünden hapishanedeymişim gibi belli bir alandan dışarı çıkamıyordum.Bisiklet sürmek özgürlük değil miydi?Özgür olamıyorsam ne anlamı vardı?Orada yeni edindiğim bir arkadaşıma:
'Senin bisikletin yok mu?'
diye sorma isteği duydum.Oda:
'Var.Ama süremiyorum pek.Belki ayda bir falan oda şehrin dışındaki parklarda sürebiliyorum.Şehirde insanlar geziniyorlar,arabalar var,binalar var…Bize bisiklet sürecek yer yokmuş.Öyle dedi annem'
Sonra derin bir düşünceye daldım…Galiba annesi doğru söylüyordu…