Cep Telefonundan Televizyon Seyretme
31 Aralık 2006' ya Kadar Ücretsiz Veriyor.Bu Hizmeti Telsim.Ama Mayıs' a Kadar Uzatıldı.
Telsim hat kullanmanız gerekmektedir
MMS ve MVS uyumlu telefonunuz olması gerekir,çünkü yayını gprs yoluyla değil MMS yoluyla alacaksınız.
Uygun modeller:E 60-61-70 , N 71-72-73-80 , S60-70-80 , 3650 , 7650 , SGH D720
İlk Önce
444 0 542 Telsim Müşteri Hizmetleri'ni arayarak(hat sahibi arayacak), hattınızı Cepİmaj(MMS) aboneliğine açtırın.
-RealOne programını cep telefonunuza yükleyin varsa gerek yok.
Adım 1
Telefonumuza MMS ayarlarını alıyoruz.
Telefonumuzun mesaj kısmına girip küçük harflerle mms yazıp 7070'e gönderiyoruz.Telsimden bize 2 adet mesaj gelecek ilk gelen mesajı yukarıdaki gibi içine girip seçeneklerden ayarlara kaydet diyoruz.Diğer gelen 2.msjı siliyoruz.
Adım 2
Telefonumuza MVS ayarlarını alıyoruz.
Telefonumuzun mesaj yaz kısmına girip küçük harflerle video yazıp 7070'e gönderiyoruz.Gelen mesaj yukarıdaki gibi 456 adı altında gelecek,içine girip seçeneklerden mesajı indir diyoruz.Bu işlem sonunda hata mesajı alırsak aşağıdaki adıma geçiyoruz,ayarları elle yapacağız.Büyük ihtimalle böyle.
Adım 3
MVS ayarlarını el ile yapıyoruz.
Menü -> Web -> Seçenek -> Yerimi yöneticisi -> Yerimi ekle
Yerimi ismi : Tv
Adres : http://217.31.233.18:8080/index.wml
Erişim noktas : Telsim_MMS ( Seçilecek )
Kullancı ismi : Boş
Şifre : Boş
**Kaydet
Adım 4
Real One ayarlarımızı yapıyoruz.
Realplayer ayarları:
Menu -> Realplayer -> Seçenek -> Ayarlar -> Bağlantı -> Yakın Kopya : hayır diyoruz.
Geri dönüyoruz
Menu -> Realplayer -> Seçenek -> ayarlar -> Bağlantı -> Şebeke
Varsayılan erişim noktası : Telsim_MMS diyoruz.
Artık Televizyonumuz Kullanıma Hazır
Menü'den Web'e giriyor sonra TV 'yi seçiyoruz , bize sunucu bağlantısı gerekiyor,bağlanılsınmı? denildiğinde evet diyoruz ve bağlanıyor...
Karşımıza çıkan sayfadan ister canlı televizyon kanallarını ister önceden hazırlanmış kısa videolardan birini seçiyoruz bize kısayolu nereye kaydedeceğimizi soruyor telefona yada karta farketmez bu web menüsüne gitmeden direk galeri vasıtasıyla önceden girdiğimiz kanallara ulaşmamızı sağlayacak.Galeri den bağlantılar sekmesinde bulabilirsiniz.
Bize yine soracak sunucu bağlantısı gerekiyor bağlanılsınmı? diye evet diyoruz.